Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noskaidrotas labākās komandas „Lāses Kausā”

Easyget.lv, 07.04.2013. 14:06

Šogad „Lāse 2013” kausa izcīņas sacensības vispārizglītojošo skolu komandām tika organizētas divpadsmito reizi. Tās ir zīmīgas ar rekordlielu dalībnieku skaitu pirmajā posmā jeb atlases sacensībās - 754 komandas, kā arī ar to, ka šogad pirmo reizi finālsacensību atklāšanā un nomināciju apbalvošanā piedalījās Valsts Prezidents Andris Bērziņš.
Noskaidrotas labākās komandas „Lāses Kausā”

Savā uzrunā A.Bērziņš atzina, ka viņam pirmo reizi savā volejbolista karjerā bija iespēja būt šādos volejbola svētkos, kur vienuviet pulcējas tik daudz jaunieši no visas Latvijas. Kā arī pauda gandarījumu, ka volejbols vēl joprojām ir populārs sporta veids un spēlētāju skaits aizvien pieaug.



Ar savu klātbūtni nevarēja pagodināt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kurš dalībniekiem, atsūtīja rakstiskus laba vēlējumus un novēlēja veiksmi ikvienai komandai, īpaši 24 Rīgas komandām, kas iekļuvušas finālsacensībās.

„Lāses Kausa” pirmā posma sacensībās šogad tika uzstādīts dalībnieku rekords -  754 komandas, kas kopskaitā ir 6787 dalībnieki, no kuriem tiesības startēt finālā bija izcīnījuši 116 komandas. Par tradīciju jau kļuvusi kaimiņvalstu skolu jauniešu dalība „Lāses Kausa” finālsacensībās. Šogad tika uzaicinātas 2 komandas no Igaunijas – Haademeeste skola un Lahte ģimnāzija, līdz ar to kopskaitā finālsacensībās piedalījās 118 komandas jeb gandrīz 1300 dalībnieki, kas visas dienas garumā vienlaicīgi uz 16 laukumiem cīnījās par godalgotajā vietām.

Finālspēles dažās grupās izvērtās ļoti interesantas. Piemēram, lai noteiktu vietu sadalījumu 4.grupā meitenēm, bija jāņem vērā punktu attiecības koeficients, jo visām 3 vietām bija vienāds punktu skaits.

1.grupā zēniem (1993-1996.dz.g):
1.vieta – Rīgas Purvciema vidusskola
2.vieta – Daugavpils Valsts tehnikums
3.vieta – Baltinavas vidusskola

2.grupā meitenēm (1993-1996.dz.g):
1.vieta – Rīgas Purvciema vidusskola
2.vieta – Daugavpils 3.vidusskola
3.vieta – Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija

3.grupā zēniem (1997-2000.dz.g):
1.vieta – Jēkabpils Valsts ģimnāzija
2.vieta – Kokneses vidusskola
3.vieta – Daugavpils krievu vidusskola - licejs

4.grupā meitenēm (1997-2000.dz.g):
1.vieta – Preiļu 1.pamatskola (7 punkti, koeficients 1,34)
2.vieta – Zvejniekciema vidusskola (7 punkti, koeficients 1,18)
3.vieta – Rīgas 60.vidusskola (7 punkti, koeficients 1,11)

Kā ik gadu „Lāses Kausa” ietvaros bija izvirzītas trīs nominācijas:

1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās:
1.Daugavpils 12.vidusskola  – 44 komandas
2.Daugavpils 13.vidusskola – 27 komandas
3.Krāslavas Valsts ģimnāzija – 20 komandas

2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās:
Limbažu 3.vidusskola, Aizputes vidusskola, Dundagas vidusskola (skolas, kuras finālā tiks pārstāvētas visās vecuma grupās).

3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu - Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsēta – 51 komanda.
Katru gadu „Lāses Kausā” tiek apbalvotas arī iepriekšējās sezonas labākās sporta skolas/klubi un zēnu/meiteņu treneri. Šogad sporta skolu konkursā skolas bija sadalītas divās grupās – lielā grupa - skolas, kur ir 200 un vairāk audzēkņi un mazā grupa - skolas, kur ir mazāk par 200 audzēkņiem.

Lielajā grupā 1.vietu ieguva Rīgas Volejbola skola, 2.vietā – Daugavpils pilsētas BJSS, 3.vietā – Minusas Volejbola skola.
Mazajā grupā 1.vieta Kuldīgas Novada sporta skolai, otrā Jēkabpils sporta skola, bet trešajā Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola.

Labākie zēnu komandu treneri – Aivars Liniņš, Jānis Bomiņš (RVS) un Nikolajs Čemodanovs (Daugavpils BJSS).

Labākie meiteņu komandu treneri – Normunds Lūsis (RVS), Natālija Novikova (Daugavpils BJSS) un Natālija Deveikusa (RVS).

Pirmo gadu tika apbalvots arī labākais jaunais meiteņu vai zēnu treneris, kura darba stāžs nepārsniedz 5 gadus. Šogad tas bija Kuldīgas Novada sporta skolas treneris Jānis Jerumanis.

Finālsacensības tiek organizētas kā volejbola svētki, kur paralēli volejbola sacensībām, ikvienam bija iespēja pierādīt, ka ir ātrāks, veiklāks, lokanāks, precīzāks un radošāks. Šoreiz dalībniekiem bija jāsacenšas ar pašu Minhauzenu un pļāpīgo stāstnieci Jakobīni.


„Lāse 2013” kausa izcīņas sacensības vispārizglītojošo skolu komandām Latvijas Volejbola federācija organizē sadarbībā ar SIA „Minhauzena Pasaule” un Rīgas domes atbalstu.

Vairāk informācijas par var atrast LVF mājas lapā: http://volejbols.lv/jaunatne/1933

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV