Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Sākusies pieteikšanās “Olimpiskai dienai 2013”

Easyget.lv, 08.04.2013. 17:03

“Olimpiskā diena 2013” šogad Latvijā notiks 27. septembrī. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina līdz 7.maijam pašvaldību sporta dzīves vadītājus un reģionālos Olimpiskos centrus pieteikties pasākuma organizēšanai, informē LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.
Sākusies pieteikšanās “Olimpiskai dienai 2013”

Kā katru gadu Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt “Olimpisko dienu”, popularizējot Olimpisko kustību, kuras pamatā ir nezūdošas Olimpiskās vērtības – draudzība, cieņa un izcilība.

“Šogad pasākuma devīze Latvijā ir “Esam sportiska ģimene”. Ģimene ir tā, kas katram palīdz atrast pareizo ceļu ne tikai sportā, bet arī mācībās un dzīvē,” tā uzsvēra LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. “Ģimene ir tā, kas ierosina un motivē ar savu personisko piemēru nepagurt un neatslābt vājuma brīžos, līdzi just un priecāties par kārtējo sasniegumu. Sports nenozīmē tikai ambiciozu mērķu izvirzīšanu un to sasniegšanu Olimpiskajās spēlēs. Sports – tas ir kopā būšana un kopā jušana, tādēļ aicinām visus arī šogad būt kopā “Olimpiskajā dienā 2013”.

Pasākuma organizētāji prognozē, ka iepriekšējā gada veiksmīgi aizvadītās “Olimpiskās dienas 2012” norise, būtiski palielinās pašvaldību interesi un dalībnieku skaitu arī šā gada “Olimpiskās dienas 2013” pasākumos. Pagājušā gada rudenī “Olimpiskā diena 2012” vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās 76 tūkstoši skolēnu 76 norises vietās visā Latvijā, kas bija pasākuma rekords.

Arī šogad pasākuma norises formātā būtiskas izmaiņas netiek plānotas. Vienlaicīgi visās Latvijas “Olimpiskās dienas 2013” norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās vai video iemūžinās iespaidus ar devīzi “Esam sportiska ģimene”.

Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji “Olimpiskās dienas 2013” norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

“Olimpiskās dienas 2013” pasākumi būs bez maksas, kurā visiem dalībniekiem pasniegs SOK 2013.gada sertifikātus un piemiņas veltes. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK kausu, sponsoru un atbalstītāju speciālbalvas, kā arī iespēju noskatītties Kontinentālās Hokeja līgas komandas Rīgas “Dinamo” mājas spēli šā gada oktobrī.

Ar LOK „Olimpiskās dienas 2013” sarīkošanas nolikumu var iepazīties www.olimpiade.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV