Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Eiropas Nāciju motokross jau šonedēļ

Easyget.lv, 15.04.2013. 13:31

No 20. līdz 21.aprīlī norisināsies Eiropas Nāciju čempionāts, kur pirmo reizi Nāciju motokrosa vēsturē komandu sastāvā ir arī dāmas. Lai arī ierasts, ka šāda veida sacensības notiek rudenī, šogad ir izveidots jauns sacensību formāts, tai skaitā vecuma ierobežojumi, informē Latvijas Motosporta federācijas pārstāvis Kaspars Kuļikovs.

Šogad komanda sastāv no Valtera Logina, Dmitrija Goršanova, kuri startēs 85cm3 klasē, no Paula Jonasa 125cm3 klasē, no Jāņa Kārkliņa 250cm3 klasē, kā arī divām lieliskām dāmām – Samantu Jostu un Ingu Pīlādzi. Samanta pirms tam sevi pierādīja Pasaules čempionāta posmā izcīnot pirmos ieskaites punktus.

Pirmajās sacensībās tika plānots noteikt to, kurš būs spēcīgākais katrā no šīm klasēm un dosies uz Eiropas Nāciju sacensībām motokrosā, bet laika apstākļi līdz šim to bija lieguši. Tā kā 85cm3 klasē bija daudz kandidāti, pagājušajā nedēļas nogalē šiem visiem puišiem tika dota iespēja sevi pierādīt Liepājā Ulmes trasē, kur notika atlase komandai. Kā ātrākie uz doto brīdi trasē 85cm3 klasē ir Valters Logins un Dmitrijs Goršanovs, līdz ar to abi šie sportisti tika iekļauti izlasē. Pārējās klasē, lai noteiktu ātrākos sportistus nebija nepieciešams rīkot atlases sacensības, šie sportisti līdz šim ir pierādījuši, ka viņi ir labākie un iespējamie kandidāti dalībai izlasē.

Latvijas izlasi vadīs Latvijas Motosporta federācijas prezidents Dzintars Jaundžeikars, kā arī visas menedžera funcijas, lai izlase spētu doties uz šīm sacensībām, veic Janika Dzeguze.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV