Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ghetto Games festivāls Ventspilī šogad vienos 20 sporta veidus

Easyget.lv, 16.04.2013. 13:50

Ghetto Games festivāls Ventspilī norisināsies četras dienas no 8. līdz 11. augustam, un organizatori 20 sporta veidos plāno pulcēt vairāk nekā 1500 dalībniekus no 20 valstīm, informē festivāla organizators Mikus Ojers.
Ghetto Games festivāls Ventspilī šogad vienos 20 sporta veidus

„Ghetto Games festivāls Ventspilī” 2012.gadā veiksmīgi ielika pamatus ikgadējam alternatīvo sporta veidu un kultūras festivālam. Jau pirmajā gadā tas bija lielākais ielu kultūras un sporta notikums Latvijā un Baltijā, 10 sporta veidos vienojot 1300 dalībniekus no 15 valstīm. 2013.gadā plānotas sacensības un aktivitātes armvrestlingā, BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu futbolā, ielu motociklu frīstailā, ielu vingrošanā, MTB frīstailā, regbijā 7, skeitbordā, skimbordā, skūteros, snovbordā, veikbordā, velo polo, velotriālā u.c. Atšķirībā no pagājušā gada, šogad sporta veidu lokācijas galvenokārt plānotas vienuviet olimpiskā centra „Ventspils” teritorijā un uz Lielā prospekta. Vairākas aktivitātes svētdienā plānotas arī „Piedzīvojumu parka” teritorijā.

Viena no festivāla pamatidejām ir mudināt bērnus un jauniešus pievērsties aktīvam dzīvesveidam un atrast savu aizraušanos - kādu no festivālā iekļautajiem sporta veidiem. No 5. līdz 11. augustam sporta veidu un jomu popularizēšanai paredzētas dažādas meistarklases vietējo un ārvalstu profesionāļu vadībā.

Festivāla programmu bagātinās dažāda mūzikas un kultūras programma, lai ieinteresētu un izklaidētu ventspilniekus un festivāla viesus: mūziķu priekšnesumi, VJ projekcijas, jauniešu radošās darbnīcas, graffiti aktivitātes, dažādas šovprogrammas, inventāra reklāmas un tirdzniecības stendi u.c.

„Festivāls ir jaunā meklējumi, tāpēc arī vēlamies piedāvāt dalībniekiem un apmeklētājiem vienuviet ieraudzīt labāko no festivālā iekļautajiem sporta veidiem. Par festivāla galveno attīstības un veiksmes nosacījumu tiek uzstādīta profesionālu ārzemju dalībnieku piedalīšanās, lai pasākumu Ventspilī padarītu pasaulē atpazīstamu, un iedvesmotu pašmāju jauniešus sacensties un tiekties uz saviem mērķiem,” informē festivāla organizators Mikus Ojers.

Ārzemju dalībnieku aicināšanai vairākās disciplīnās organizatori plāno piesaistīt starptautiski konkurējošu naudas balvu fondu, kā arī nodrošināt kvalitatīvas sacensības draudzīgā atmosfērā. Jau vairāki pagājušā gada ārzemju dalībnieki ir apstiprinājuši savu dalību šī gada festivālā, tāpat organizatori aktīvi turpina strādāt pie jaunu ārzemju viesu aicināšanas. Vienas no starptautiskākajām un interesantākajām plānotas ekstrēmās skrituļslidošanas sacensības skeitparkā, kas nosauktas šobrīd viena no pasaulē vadošā skrituļslidotāja Nila Jansona vārdā. BMX frīstaila sacensības tiks rīkotas par godu Artūram Griķim. Šobrīd arī zināms, ka armvrestlinga sacensībām būs Latvijas čempionāta statuss.

„Ghetto Family” kustības vadītājs un festivāla organizators Raimonds Elbakjans: „Ventspils festivālā 90% aktivitātes sastāda sports, un šis ir viens no retajiem šāda līmeņa festivāliem Latvijā, kas apmeklētājiem pieejams bez maksas. Vēlamies uz „Ghetto Games festivālu” aicināt ne tikai jauniešus, bet arī viņu vecākus, kuri klātienē varēs vērot visas festivāla aktivitātes, kā arī izbaudīt Ventspils piedāvātās atpūtas iespējas. Ar mērķtiecīgu „Ghetto Games” un Ventspils pilsētas darbu tuvākajos gados plānojam sasniegt pasaules līmeņa atpazīstamību un atzinību. Ņemot vērā pagājušā gada traģisko notikumu, šogad un turpmāk īpašu nozīmi pievērsīsim sacensību drošībai un dalībnieku informēšanai par drošību.”
„Ghetto Family” šobrīd ir lielākā jauniešu kustība valstī, kas sezonā organizē 70 pasākumus un vieno vairāk kā 6000 aktīvus dalībniekus. Latvijas Pasākumu producentu asociācija „Ghetto Games” pasākumu sēriju atzina par 2012.gada labāko sporta pasākumu Latvijā. 2013.gada sezona tiks atklāta 13.maijā Rīgā, Grīziņkalnā. Festivāls Ventspilī ir Ghetto kustības gada galvenais notikums.

Vairāk informācija par festivālu un sporta veidiem būs pieejama:
www.ggfest.com
www.draugiem.lv/ggfest
www.ghettofamily.com

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV