Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Zelta Mopēds” Biķernieku trase sezonas atklāšanā

EasyGet.lv, 24.04.2013. 10:31

Biķernieku trase jauno auto-moto sezonu atklāj 1. maijā ar lielāko mopēdistu tusiņu un sacensību „ Zelta mopēds” pirmo posmu. Pasākums un svinīgā parāde sāksies plkst.12:00 un apmeklējums būs bezmaksas.

Pērn „Zelta Mopēda” motošosejas sacensības pulcēja vairāk nekā 80 braukt gribētāju. Šogad programma ir kļuvusi vēl plašāka un līdz ar to būs arī lielāks dalībnieku skaits. Sacensības Biķernieku kartodroma līkločos norisināsies astoņās dažādās klasēs no retro mopēdiem līdz mūsdienu skuteriem. Pēc vairāku gadu pārtraukuma trasē dosies arī dalībnieki atjaunotajā klasisko sporta un ceļa retromotociklu klasē. Līdztekus sportiskajām aktivitātēm norisināsies skūteristu šovi, izstādes un konkursi, kā arī darbosies motorolleristu vidū tik pieprasītais jaudas stends.

Šo sacensību galvenais mērķis ir saglabāt un attīstīt vēsturisko „Zelta mopēda” kustību, tehnisko jaunradi, iesaistīt motosportā iesācējus, kā arī pilnveidot braukšanas prasmes, kas tik ļoti nepieciešamas ikdienas satiksmē. Pasākuma mērķauditorija ir pamatā skolēni, jaunieši un viņu vecāki.

Šogad „Zelta Mopēda” sacensību laikā Biķernieku trasē darbosies arī īpaša Moto drošībnieku komanda, kura sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia” un apdrošināšanas sabiedrību ERGO veiks ātros motorizēto transportlīdzekļu drošības testus un atraktīvā veidā pārbaudīs pasākuma dalībnieku zināšanas par drošu braukšanu. Moto drošībnieku komandā darbosies trīs inspektori – Mr. Info, kurš pārbaudīs moto braucēju ceļu satiksmes drošības noteikumu zināšanas, Mr. Tehno, kurš veiks transportlīdzekļu mini tehnisko apkopi, un Mis Moto, kura vērtēs motobraucēju braukšanas kultūru. Pasākuma laikā Moto drošībnieku komanda noteiks drošāko motobraucēju, kuram pasniegs speciālbalvu – zelta moto ķiveri.

Zelta mopēda vēsture

Vairāk nekā 40 gadu pastāvēšanas vēsturē, sacensības „Zelta Mopēds” kļuvušas par vienu no Latvijas nacionālā motosporta pamatvērtībām. Vairākas motosportistu paaudzes savu aizraušanos ar motosportu ir sākušas tieši „Zelta Mopēdā”. Leģendārā sporta un izglītības darbinieka, bērnu motosporta un skijoringa iniciatora Aleksandra Brieža izlolotais pasākums ir licis pamatus gan titulēto sportistu karjerai un turpmākajiem panākumiem, gan ierosmi nodarboties ar motosportu tūkstošiem entuziastu, bez kuriem nav iedomājams mūsdienu Latvijas motosports.

Laikam ejot un mainoties situācijai, „Zelta Mopēds” kļuvis par nacionālo relikviju, saglabājot principus, kuri ir sacensību pamatā – „Zelta Mopēds” joprojām ir vispieejamākais no motosporta veidiem. Ikvienam, kurš nebaidās ātruma un kuru interesē tehnika. Saglabājot savas vēsturiskās vērtības un šarmu vienlaikus, „Zelta mopēds” nodrošina aizgājušo gadu tehnikas saglabāšanu un tradīciju turpināšanu mūsdienīgā garā. Tāpēc gluži saprotami, ka „Zelta Mopēdā” iesaistās Latvijas tehnisko sporta veidu vēstures uzturētāji – Rīgas Motormuzejs un Biķernieku trase, kas vienlaikus ir arī vienots izglītības, zinātnes, sporta un aktīvās atpūtas centrs dažāda vecuma iedzīvotājiem.

Vairāk informācijas un sacensību nolikums: www.bksb.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV