Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Simt dalībnieku atklās Latvijas autokrosa čempionātu

Easyget.lv, 26.04.2013. 16:52

Svētdien, 28. aprīlī, plkst.11:30 Smiltenē, Tepera trasē startēs Latvijas autokrosa čempionāts. Šajā un arī Baltijas un NEZ vērtējumos kopumā pieteikušies 103 dalībnieki. Latvijas čempionātam īpašs gads, jo centrālajās klasēs daži čempioni neplāno aizstāvēt pērnos titulus. Tas nozīmē, ka čempionu sekotāji sezonu sāks ar īpašām cerībām uz panākumiem, LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Simt dalībnieku atklās Latvijas autokrosa čempionātu

1600 klasē pēdējo divu gadu čempions Reinis Lilienšteins atstājis klasi, lai gatavotos jauniem autosporta projektiem. Tas nozīmē, ka durvis uz titulu atvērtas līdzšinējam medaļniekam Andim Kļavam. Tomēr šogad par pārsteigumu var parūpēties tehniku ievērojami uzlabojušais Andis Vanters, kā arī pērn par mata tiesu bez medaļas palikušais Andis Skolmeistars. Visi trīs vārda brāļi var sagaidīt nopietnu Aleksandra Ņikitina, Kaspara Silenieka un Oskara Troikas pretestību.

2000 Super klasē turpināsies pērnā gada līderu duelis – čempionam Jānim Miščenko jau atkal būs jāspēj noturēt aiz sevis Juri Spīķi. 2012. gadā abi sīvi spēkojās ne tikai par punktiem kopvērtējumā, bet arī viens ar otru, nežēlojot ne savu, ne konkurentu tehniku. Ierindā arī pagājušā gada bronzas medaļnieks Toms Ziedāns – augusī pieredze var ļaut spēkoties arī par uzvarām. Klasei pievienojies pērnā gada 1600 klases bronzas medaļnieks Ritvars Zobens – viņš var izrādīties lielākais nezināmais spēks šajā klasē. Pārsteigumu var sarūpēt arī Gints Astrauskis, kura galvenā problēma pērn bija tehnikas izturība – ja problēmas būs novērstas, Gintam ātruma pietiks.

Open klasē Smiltenes sacīkstē izlīdzinājies aizmugures piedziņas prototipu un pilnpiedziņas automašīnu skaits. Galvenais favorīts – pērnā gada vicečempions Ints Jeršovs ar pilnpiedziņas Subaru Impreza, bet viņa sīvākie konkurenti – prototipu braucēji Jānis Kozlovskis, Eduards Iesalnieks un Jānis Dreimanis, kurš sēdies pie vairākkārtējā čempiona Raimonda Jerāna Talbot Matra Murena stūres. Tomēr nav prognozējams debitējošo pilnpiedziņu braucēju spēku samērs – Agris Brediks trasē vedīs Mitsubishi Lancer Evo, cīņās dosies arī krosā neredzēti Audi pilnpiedziņas auto.

B600 bagiju klasē iepriekšējo divu gadu čempions Jānis Baumanis vēl nav drošs, vai veiks pilnu Latvijas čempionāta sezonu, jo plāno koncentrēties debijai rallijkrosā. Taču Smiltenes sacīkstē viņš ir gatavs turpināt mocīt konkurentus ar savu ātro braukšanu. Viņš, kā arī Kaspars Bumbiers būs galvenie favorīti, taču pārsteigumi gaidāmi no bronzas medaļnieka Valtera Zīverta un titulētā Jāņa Bogdanoviča. Klasē uz starta arī divas dāmas – līdz šim kroskartu klasē startējusī Liene Sproģe un jau pērn bagijos debitējusī Beate Klipa.

Šogad Latvijas čempionāta statusu izcīnījusi klasiskās piedziņas VAZ Klasika ieskaite. Līdzšinējais līderis Imants Kolomenskis, šķiet, izjutīs īpašu konkurenci no tehniku uzlabojušajiem Arņa Odiņa un Kristapa Maševska, kuri var izrādīties visstraujāk progresējušie šīs klases pārstāvji.

Šīm klasēm Smiltenē būs arī Baltijas kausa ieskaite, tāpat starptautiskos vērtējumos tiks ieskaitītas Buggy 1600, D12 un B6000 klase. Latvijas bērnu čempionātu uzsāks Beta bagiju braucēji, bet Smiltenē viesosies arī Igaunijas čempionāta GAZ 53 klase.

Latvijas čempionātā šogad arī Junioru kausa izcīņa, kurā tiks vērtēti 1992. gadā un vēlāk dzimušie sportisti, kuri startē 1600, 2000 Super, Open, B600 un VAZ Klasika klasē. Komandu ieskaitē četras vienības – pērn startējušajām SK Salaca, Autocross.lv Autokrosa komanda un SK Ogre pievienojusies SK Vecpils vienība.

Dalībnieku saraksts Smiltenes posmam: http://www.autocross.lv/AC3/wp-content/uploads/2013/04/Pieteikumi-Autokross-2013.html

Tiešsaistes ziņas svētdien: www.autocross.lv

Smiltenes posmā startējošās klases un to ieskaites:

  • 1600 – priekšpiedziņa, motora darba tilpums līdz 1600 kub. cm (Latvija, Baltija, Juniori)
  • 2000 Super – priekšpiedziņa, motora darba tilpums līdz 2000 kub. cm (Latvija, Baltija, Juniori)
  • Open – aizmugures piedziņa vai pilnpiedziņas, motora darba tilpums līdz 4000 kub. cm (Latvija, Baltija, Juniori)
  • VAZ Klasika – aizmugures piedziņas VAZ automašīnas (Latvija, Baltija, Juniori)
  • B600 – Semog aizmugures piedziņas bagiji ar Suzuki 600 kub. cm motoriem (Latvija, NEZ Ziemeļeiropa, Juniori)
  • Buggy 1600 – pilnpiedziņas bagiji, motora darba tilpums 1600 kub. cm (NEZ Ziemeļeiropa)
  • Beta – bērnu bagiju klase, sportistu vecums no 4 līdz 9 gadiem (Latvija)
  • B6000 – smago automašīnu bagiji (Baltija, NEZ Ziemeļeiropa)
  • D12 – smagās automašīnas GAZ 51/52 (Baltija, Igaunija)
  • D13 – smagās automašīnas GAZ 53 (Igaunija)

2013. gada LAF Krosa komisijas sacensību kalendārs: http://www.autocross.lv/AC3/?page_id=273

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV