Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas rallijsprinta čempionāts uzsāk vasaras sezonu

Easyget.lv, 03.05.2013. 16:32

Nedēļas nogalē notiekošais Latvijas rallijsprinta čempionāta trešais posms – rallijsprints „Kalnamuiža 2013” – pēc diviem aizvadītajiem ziemas posmiem turpinās seriālu vasaras apstākļos. Galvenā intriga – vai un kā izmainīsies spēku samēri, salīdzinājumā ar ziemas rallijsprinta notikumiem?

Ziemā tika aizvadīti divi no septiņiem Latvijas čempionāta posmiem – rallijsprints „Alūksne” un rallijsprints „Sarma”. Gaidāmajā Kalnamuižas sacīkstē, kas norisināsies Skrundas un Aizputes novados, uz starta četrās klasēs plāno stāties gandrīz 50 ekipāžas.

1600 klasē cīņā dosies astoņas vienības. Klases līderi pēc ziemas posmiem ir Raivis Ozoliņš/Artūrs Enkurs, kuri uzvarējuši abos posmos. Seko Lauris Bērziņš/Mārtiņš Indriksons un Kaspars un Zintis Koli.

Arī 4WD klasē astoņas ekipāžas, turklāt situācija kopvērtējumā neprognozējama. Pirmajos posmos uzvaras guva, attiecīgi, Kārlis Nebars/Oļģerts Dambrovs un Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs, kam vajadzētu apliecināt šo ekipāžu īpašo ātrumu. Taču blakus uzvarai katrai no šīm vienībām ir arī viens nefinišēts posms. Līdz ar to līderu vidū arī stabili braukušie Rimants Kalniņš/Jānis Siliņš un Lauris Unāms/Haralds Kauliņš. Tiesa, līderu pulku Kalnamuižā nevarēs papildināt Kalniņš/Siliņš – sacīkste jāizlaiž. Lai gan ekipāža nav kopvērtējuma trijniekā, prognozes liecina, ka Enkurs/Jankovičs tiek uzskatīti par galvenajiem favorītiem.

Gan 2WD Open, gan 4WD Open priecē ar atraktīvu sportistu sastāvu – katrā klasē pa 15 ekipāžām, ar gandrīz visiem līderiem ierindā.

Tiesa, 2WD Open klasē trūkst tieši līdervienības – kopvērtējuma vadībā atrodas Atis Bruņinieks, taču viņa ekipāža nevarēs iziet uz starta. Tā kā Bruņinieka pārsvars pēc divām uzvarām ziemā bija liels, posma izlaišana palīdzēs konkurentiem un saasinās cīņu čempionātā. Pašlaik otrie ir Ģirts Vītiņš/Jānis Teteris, trešie – Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, kuri otrajā posmā nestartēja rallijsprinta ieskaitē, bet Kalnamuižā uzskatāmi par galvenajiem favorītiem.

4WD Open klasē līderi pēc pirmajiem posmiem ir Edijs un Kārlis Bergmaņi, kuriem seko Ali Jansons/Ainārs Šusts – abas ekipāžas apmainījušās ar vienu uzvaru un vienu otro vietu. Trešie ir Gints Bremze/Toms Freibergs, no kuriem tiek gaidīti augstāki rezultāti nekā ziemā sasniegtās pozīcijas. Turklāt Kalnamuižā favorītiem pievienosies brāļi Andris un Mārtiņš Skakauski, līdz ar to atjaunosies pērnā gada lielais trijnieks – Bergmaņi, Skakauski un Bremze, kuri īpaši aizraujošā veidā cīnījās par klases čempiontitulu. Ar to favorītu saraksts nebeidzas = par uzvaru cīnīsies gan Jansons, gan Aleksandrs Grīva/Jānis Veilands, gan, iespējams, vēl kāda vienība.

Rallijsprints „Kalnamuiža” paredzēts septiņos ātrumposmos, kuri visi norisināsies svētdien, 5. maijā. Pirmā ātrumposma starts paredzēts 13:15. Vairāk informācijas www.autorally.lv un www.4rati.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV