Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pirmo reizi norisinās SEB MTB Rīgas posms

Easyget.lv, 07.05.2013. 18:07

Ievadot 2013. gada SEB MTB maratonu sezonu, šodien 7. maijā, Bastejkalnā pirmo reizi vēsturē notika SEB MTB Rīgas posms.
Pirmo reizi norisinās SEB MTB Rīgas posms

„SEB MTB” jau ilgus gadus ir lielākais un populārākais sporta sacensību seriāls Latvijā. Šajā jomā bijām pionieri. Tagad prieks, ka tūkstošiem cilvēku braukšana ar kalnu divriteni ir kļuvis par hobiju. Tāpat noteikti ir jāatzīmē, ka esam arī iedvesmojuši citus organizatorus un tagad gandrīz katrās brīvdienās visā Latvijā notiek MTB sacensības”, atzīst SEB MTB seriāla rīkotājs Igo Japiņš.

Jau 12 gadus par tautā populāro SEB MTB maratona ģenerālsponsors ir SEB banka. SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: „Kopš 2003. gada SEB MTB maratonā dažādos posmos kopumā ir piedalījušies turpat 90 tūkstoši riteņbraucēju. Salīdzinājumam varētu teikt, ka tas būtu tikpat daudz, kā visi Jelgavas un Jēkabpils iedzīvotāji kopumā. Ņemot vērā aktīvo dalībnieku pieteikumu skaitu šī gada sezonai, iespējams sezonas noslēgumā mēs varēsim svinēt ne vien individuālās riteņbraucēju uzvaras, bet arī kopīgi uzstādīto jauno vienreizējo dalībnieku rekordu - sasniedzot pirmos 100 tūkstošus.

Interesanti fakti par SEB MTB maratonu:

Pirmās MTB sacensības Latvijā norisinājās 1998. gadā Smiltenē
Visi SEB maratonu dalībnieki kopā sešos posmos ar velosipēdiem nobrauc 500 000 km, t.i., 12 reizes apkārt zemeslodei pa Ekvatora līniju
Viens dalībnieks sešos SEB MTB maratona posmos sadedzina 14 000 kaloriju. Velobraucēji sadedzina aptuveni 6 miljonus kaloriju
Visi dalībnieki sešos posmos kopā izdzer 9000 litrus Zaķumuižas ūdens un apēd 6000 augļus

Šogad norisināsies seši SEB MTB divriteņu maratona posmi:

12. maijs - Cēsis – Valmiera
16. jūnijs - Sigulda
14. jūlijs - Vietalva
4. augusts - Cēsis
18. augusts - Smiltene
22. septembris - Tukums

Tradicionāli jaunā SEB MTB maratonu sezona tiks atklāta ar posmu Cēsis – Valmiera, kas norisināsies jau 12. maijā. Ne titai pirmajā, bet arī pārējos piecos SEB MTB maratonu posmos, ikviens varēs izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm – Skandi motors distanci (60 -75 km), Virši-A distanci (40 -50 km), Mammadaba veselības braucienu (25 – 40 km bez laika kontroles un sacensībām), bet mazos un lielos bērnus gaida aizraujošais Gutta bērnu brauciens (400 -1000 m).

Skandi motors distancē trase būs marķēta šķēršļotā apvidū – lauku, zemes, meža ceļos un takās, ar ūdens šķēršļiem. Tāpat netrūks aizraujošu nobraucienu un interesantu kāpumu. Tikmēr Virši A distance būs nedaudz saīsinātāka un vienkāršotāka, nekā Skandi motors braucienā.

Pēc katra posma tiks noteikti Skandi motors sacensību kopvērtējuma līderi - vīriešu, sieviešu, labākā jaunā braucēja un kalnu karaļa vērtējumos. Līderi šajos vērtējumos nākamajā posmā startēs Līderu krekliņā. Savukārt Virši- A distancē tiks izcīnīti līderu krekli ātrākā vīrieša un ātrākās sievietes ieskaitē. Arī šeit līderiem tiek dota priekšrocība starta vietu ieņemt pirms pārējiem sacensību dalībniekiem – pirmā koridora priekšā. Gan Skandi motors, gan arī Virši-A distancēs tiks noteiktas arī labākās komandas. Arī Guttas bērnu distancē tiks noskaidroti labākie mazie braucēji, kuri cīnīsies par sacensību līdera krekliņiem savās vecuma grupās.

Šī gada jaunums, nedēļu pirms katra SEB MTB maratona posma sacensību trasēs norisināsies Latvijas Mežu iesildīšanās brauciens, kurā ikviens varēs iepazīsties ar trasi, lai labāk sagatavotos sacensībām.

Sacensību trasē slāpes veldzēs Zaķumuižas ūdens un Maxim enerģijas dzērieni. Dalībniekus sagaida arī vairāki ēšanas punkti distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošinās Augļu serviss. Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi – Veloserviss. Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies Skandi motors, nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto.

Latvijā populārākais riteņbraukšanas sacensību seriāls sezonā pulcē nepilnus 4500 unikālo dalībnieku, bet katrās sacensībās - vidēji 2200 riteņbraukšanas entuziastu. 2013. gadā seriāla rīkotāji - Igo Japiņa Sporta aģentūra dalībniekiem piedāvās izbaudīt aizraujošas emocijas, gūt jaunus draugus un pavadīt brīvo laiku aktīvā atpūtā.

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā www.velo.lv, kā arī Veloserviss veikalos. Iepriekšējās pieteikšanās uz pirmo posmu noslēgsies trešdien, 8. maijā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV