Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

SMScredit.lv BMX čempionāta pirmais posms pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu, elitē triumfē Treimanis

Easyget.lv, 11.05.2013. 23:40

Sestdien, 11. maijā, Mežaparka trasē Rīgā norisinājās „SMScredit.lv BMX čempionāta” pirmais posms, kurā startēja 253 lieli un mazi sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Baltkrievijas un Krievijas. Apvienotajā elites un junioru grupā uzvaru svinēja pašreizējais Eiropas čempions Edžus Treimanis sīvā cīņā pārspējot Rihardu Veidi, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.
SMScredit.lv BMX čempionāta pirmais posms pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu, elitē triumfē Treimanis

Jaunā Latvijas BMX sacensību sezona tika atklāta ar „SMScredit.lv BMX čempionāta” pirmo posmu, kas norisinājās Rīgā esošajā Mežaparka BMX trasē. Sacensībās piedalījās 253 dalībnieki, kas ir pēdējo gadu rekords. Pārstāvēti bija ne vien visu Latvijas BMX klubu braucēji, bet arī vadošie sportisti no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas, kas sacensības padarīja vēl aizraujošākas un prestižākas.

Svinīgajā atklāšanas ceremonijā Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš sveica visus dalībniekus ar jaunās sezonas sākšanos, bet svinīgo karogu pacēla pagājušā gada Latvijas čempioni visās vecumu grupās.

Neapšaubāmi visaizraujošākā cīņa norisinājās apvienotajā elites un junioru grupā, kur startēja 23 dalībnieki. Priekšbraucienos dominēja abi olimpieši –Edžus Treimanis un Rihards Veide, bet abos pārējos priekšbraucienos vislabāk veicās Kristapam Vinteram un Ansim Uškauram. Pusfinālos panākumus guva Veide un Treimanis, bet kā neliels pārsteigums jāmin Kristera Lejiņa neiekļūšana finālā.

Lielajā finālā aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja ”MŠA/ VOC” pārstāvis Edžus Treimanis, kuram pēdējos metros strauji pietuvojās viņa komandas biedrs Rihards Veide, tomēr Eiropas čempions pozīcijas noturēja. Trešajā vietā savā mājas trasē ierindojās „Rīgas Favorīts/ RRS” Viesturs Morozs.

M 17+ grupā uzvaru svinēja Kristaps Konrāds, B 16 konkurencē, nepārspēts palika valmierietis Viesturs Ceplītis, bet starp 15 gadus vecajiem sportistiem panākums Helvijam Babrim. Ar pilniem rezultātiem iepazīties varēs Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā lrf.lv.

„SMSCredit.lv BMX čempionāta” sacensības organizēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija un Rīgas BMX klubs „Favorīts”. Sacensību ģenerālsponsors SMSCredit.lv.

Rīt Mežaparka trasē norisināsies Rīgas kausa izcīņa un Open grupas sacensības. To sākums pulksten 12.00.

Foto: SMScredit.lv BMX čempionāta pirmais posms. Foto (c) Toms Markss

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV