Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

SEB MTB pirmais posms pulcē gandrīz 2700 dalībnieku

EasyGet.lv, 13.05.2013. 12:03

Svētdien 2695 lieli un mazi riteņbraucēji startēja tautas populārākā kalnu divriteņu sacensību seriāla SEB MTB maratona pirmajā posmā Cēsis – Valmiera, kas ir jauns dalībnieku rekords, informē Toms Markss.
SEB MTB pirmais posms pulcē gandrīz 2700 dalībnieku

Galerijas:

12. SEB MTB maratonu sezona arī šogad startēja ar posmu - Cēsis – Valmiera. 2695 lieli un mazi riteņbraucēji stājās uz starta Skandi motrors (274 dalībnieki), Virši A (2135 dalībnieki) un Mammadaba veseslības (125 dalībnieki) braucienu distancēs, bet jaunākie braucēji sacentās aizraujošajā Gutta bērnu braucienā (161 dalībnieks). Sacensību dalībniekiem pirmo reizi bija iespēja lietot jaunākās tehnoloģijas čipu sistēmas, kas operatīvi fiksēja riteņbraucēju uzrādītos rezultātus finišā.

Ļoti sīva cīņa norisinājās Skandi motros distancē, kur par uzvarētāju 61 kilometru garajā distancē kļuva „Nissan” komandas pārstāvis Marku Ainsalu no Igaunijas, kurš trasē pavadīja 1 stundu 48 minūtes un 2 sekundes. Otrajā vietā pirmajā posmā finišēja vēl viens igaunis Raido Kodanjporks, no uzvarētāja, atpaliekot vienu sekundi. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa „NN Sporta kluba” riteņbraucējs Ervīns Smoļins, kuram šis bija viens no lielākajiem panākumiem pēdējos gados.

Marku Ainsalu komentārs par izcīnīto uzvaru SEB MTB pirmajā posmā: „Izdevās labas sacensības. Distances laikā pārcēlos pie sava tautieša Kodanjporka. Pēdējos metros biju nedaudz spēcīgāks par Raivo. Esmu ļoti priecīgs par uzvaru!” Apmierināts ar savu sniegumu bija labākais no latviešiem Ervīns Smoļins: „Distance bija ļoti ātra. No pusdistances atrāvās abi igauņi, ko neizdevās noķert. Finišā biju labākais cīņā par trešo vietu.

Skandi Motors braucienā sieviešu konkurencē uzvaru svinēja „RRS” pārstāve Lija Laizāne, aiz sevis atstājot „Trek DPA” pārstāvi Madaru Fūrmani un valmierieti Līgu Šmiti. Kalna karaļa titulu šoreiz izcīnīja Kaspars Austa, bet labākais jaunais riteņbraucējs pirmajā posmā bija „NN Sporta kluba” pārstāvis Pēteris Janevics. Komandu ieskaitē triumfēja „Rietumu – Delfin” vienība.

Virši A distancē pirmajā posmā nepārspēts palika Jānis Bērzinš no „Trek DPA –Sport 2000” komandas, par trijām sekundēm pārspējot „Avis - Veloprofs” riteņbraucēju Ričardu Zviedri, bet sešas sekundes uzvarētājam zaudēja Oskars Muižnieks. Sieviešu konkurencē panākumu izcīnīt izdevās Dacei Hartmanei no „ZZK”.

Lieliskā gaisotnē pirmais posms aizritēja arī Mammadaba veselības distances veicējiem, bet topošie čempioni aizraujošās cīņās sacentās „Gutta” bērnu distancēs.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja Zaķumuižas ūdens un garšīgie Maxim enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja Augļu serviss. Jau 12. Gadu sacensību ģenerālsponsors ir SEB Banka. SEB MTB maratona otrais posms norisināsies 16. jūnijā aizraujošajā Siguldas trasē.

SEB MTB maratonu kalendārs:

  • 16. jūnijs - Sigulda
  • 14. jūlijs - Vietalva
  • 4. augusts - Cēsis
  • 18. augusts - Smiltene
  • 22. septembris - Tukums

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV