Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šodien UEFA Čempionu līgas finālspēle starp "AC Milan" un "Liverpool"

LETA, 23.05.2007. 09:10

Šodien Atēnās notiek UEFA Čempionu līgas finālspēle starp Itālijas A sērijas vienību "AC Milan" un Anglijas premjerlīgas klubu "Liverpool".
Šodien UEFA Čempionu līgas finālspēle starp "AC Milan" un "Liverpool"
Spēle notiks Atēnu Olimpiskajā stadionā un sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Tiešraidē maču translēs kanāls TV3+.

Jau ziņots, ka šīs sezonas UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā "AC Milan" divu spēļu summā pieveica Skotijas vienību Glazgovas "Celtic", ceturtdaļfinālā uzvarēja Vācijas klubu Minhenes "Bayern", bet pusfinālā pārspēja Anglijas klubu Mančestras "United". G grupas turnīrā "AC Milan" konkurencē ar Francijas "Lille", Grieķijas AEK un Beļģijas "Anderlecht" ieņēma pirmo vietu.

Savukārt "Liverpool" astotdaļfinālā pieveica pagājušā gada UEFA Čempionu līgas uzvarētāju Spānijas "Barcelona", ceturtdaļfinālā pārspēja Nīderlandes PSV, bet pusfinālā dramatiskā cīņā izrādījās pārāka par citu Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea". C grupas turnīrā konkurencē ar PSV, Francijas Bordo "Girondins" un Turcijas "Galatasaray" ieņēma pirmo vietu.

Abas komandas tikās UEFA Čempionu līgas finālā arī pirms diviem gadiem Stambulā. Toreiz dramatiskās cīņas pamatlaiks un pagarinājums beidzās neizšķirti 3:3, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārāki bija "Liverpool" futbolisti.

Mača gaitā "AC Milan" toreiz bija izvirzījusies vadībā ar 3:0, bet lielu pārsvaru nenosargāja.

"AC Milan" līdz šim sešas reizes bija Eiropas spēcīgākā kluba godā. Itālijas klubs triumfēja 1963., 1969., 1989., 1990., 1994. un 2003.gadā.

Savukārt "Liverpool" par Eiropas spēcīgāko klubu izdevās kļūt piecas reizes - 1977., 1978., 1918., 1984. un 2005.gadā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV