Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jeļena Prokopčuka skries Nordea Rīgas maratonā

Easyget.lv, 21.04.2013. 18:12

Latvijas labākā garo distanču skrējēja un Latvijas rekordiste Jeļena Prokopčuka ir apstiprinājusi savu dalību Nordea Rīgas maratonā. 19.maijā Prokopčuka mēros pusmaratona distanci, kurā 2012.gadā viņai izdevās uzstādīt trases rekordu, veicot 21,0975 km vienā stundā 10 minūtēs un 27 sekundēs.

Jeļena Prokopčuka ir piedalījusies trijās olimpiskajās spēlēs, bet 2005. un 2006.gadā viņa uzvarēja prestižajā Ņujorkas maratonā, kļūstot tikai par sesto sievieti, kura to izdarījusi vairāk par vienu reizi. Šogad Prokopčuka veiksmīgi ir uzsākusi sezonu, piedaloties Japānas pilsētas Nagano maratonā. 42,195 kilometru distanci viņa veica divās stundās 25 minūtēs un 46 sekundēs, izcīnot ceturto vietu.

„Piedalīties Nordea Rīgas maratonā man vienmēr ir liels gandarījums, jo šeit skrienu kopā ar saviem atbalstītājiem un tautiešiem,” saka Jeļena Prokopčuka. Jautāta, vai šogad Nordea Rīgas maratonā ir uzstādīts konkrēts laika mērķis, Jeļena atbild: ’’Šogad Nordea Rīgas maratonam neesmu uzstādījusi laika mērķi, skriešu prieka pēc un savam gandarījumam. Pašreiz mana prioritāte ir ģimene un rūpes par divgadīgo dēliņu.”

19.maijā Nordea Rīgas maratons notiks jau 23.reizi. Šogad Nordea Rīgas maratona dalībniekiem ir pieejamas jau ierastās 4 distances: maratons jeb 42,195 km, pusmaratons jeb 21,0975 km, 10 km un 5 km distances, saglabājot iepriekš izstrādāto un starptautiski sertificēto trasi. Kopš Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) „Bronzas” kvalifikācijas zīmes atkārtotas iegūšanas, Nordea Rīgas maratons joprojām ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā un viens no tikai 44 maratoniem pasaulē ar augsto IAAF novērtējumu.

2012.gada Maratonā piedalījās gandrīz 2000 ārvalstnieku no 59 pasaules valstīm, to skaitā elites skrējēji no Baltkrievijas, Krievijas, Ungārijas, Etiopijas, Kenijas, Ugandas, Marokas, Japānas. Šogad savu dalību Nordea Rīgas maratonā jau ir apstiprinājuši elites skrējēji no Kenijas, Etiopijas, Ugandas un pirmo reizi arī no Eritrejas.

Reģistrēties iespējams Nordea Rīgas maratona mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākumam, bet, tuvojoties maratonam, dalības maksa pakāpeniski paaugstināsies.

Atgādinām, ka sagatavošanās periodā katru svētdienu plkst. 10:00 gaidām visus skriet gribētājus uz iknedēļas treniņiem Mežaparkā. Treniņa dalībnieki tiek aicināti pulcēties netālu no ieejas Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Nākamo treniņu datumi 14.aprīlī, 21.aprīlī, 28.aprīlī, 5.maijā un 12.maijā. Pēdējais simboliskais sagatavošanās treniņš notiks sestdien 18.maijā, uz kuru tiks aicināti arī Nordea Rīgas maratona elites skrējēji.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV