Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sākas dalībnieku reģistrācija 2013.gada Nordea Rīgas maratonam

Easyget.lv, 19.09.2012. 12:26

Šodien, 19.septembrī, oficiāli tiek uzsākta dalībnieku reģistrācija 2013.gada Nordea Rīgas maratonam. Pēc Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) atzinuma pasākums jau otro reizi notiks ar prestižo IAAF „Bronzas” kvalifikācijas zīmi, pulcējot dalībniekus no desmitiem pasaules valstu. Nordea Rīgas maratons reģistrāciju uzsāk deviņus mēnešus pirms pasākuma, lai dotu iespēju un laiku dalībniekiem izvēlēties un sagatavoties atbilstošākajai distancei.

19.maijā Nordea Rīgas maratons notiks jau 23.reizi. Pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) atzinuma, pasākums jau otro reizi notiks ar IAAF „Bronzas” kvalifikācijas zīmi. Nordea Rīgas maratons ir vienīgais Ziemeļeiropā un viens no 45 maratoniem pasaulē, kas saņēmis prestižo kvalitātes vērtējumu, nosakot augstas prasības dalībnieku komforta un trases infrastruktūras nodrošināšanā, kā arī garantējot augsta līmeņa sportiskos rezultātus un pasaules līmeņa elites skrējēju dalību.

2012.gada 20.maijā Nordea Rīgas maratons pulcēja 18 180 dalībniekus no 59 pasaules valstīm. Sagaidāms, ka arī 2013.gadā Nordea Rīgas maratons saglabās līdzšinējo dalībnieku skaita pieauguma tendenci, un, paplašinoties dalībnieku starptautiskajai pārstāvniecībai, arvien vairāk nostiprinās savu nozīmīga starptautiska mēroga galvaspilsētas notikuma statusu.

Dalībai Nordea Rīgas maratonā ir iespējams pieteikties līdz 2013.gada 18.maijam, piesakoties oficiālajā mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas klientu apkalpošanas centros visā Latvijā. Kā jau ierasts pasākuma ģenerālsponsors Nordea banka visiem saviem klientiem līdz 2013.gada 30.aprīlim piedāvā iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

Novērtējot komandu garu, kas pasākumā ar katru gadu izpaužas aizvien spilgtāk un pamanāmāk, šogad Nordea Rīgas maratons pirmoreiz ievieš pilnīgu jaunu komandu sacensības iespēju „Lattelecom komandu kausu”. Plānots, ka „Lattelecom komandu kauss” komandu sacensību procesu aizraujošāku padarīs ne tikai skaitliski lielajiem uzņēmumiem un mācību iestādēm, bet ikvienai komandai vismaz četru dalībnieku sastāvā. Ja 2012.gadā uz starta līnijas izgāja 1 417 komandas, no kurām lielākajās bija vairāki simti dalībnieku, tad plānots, ka „Lattelecom komandu kauss” komandu sacensību mērogu un sāncensības garu uzlabos vēl vairāk. Detalizētāk par Nordea Rīgas maratona „Lattelecom komandu kausa” izcīņu, iespējām un balvām informēsim turpmākajā sagatavošanas procesā.

„2013.gada maratona organizācijai aktīvi klāt ķērāmies jau vasarā, un mūsu prioritātes nākamā gada maratonam ir skaidras. Pirmkārt, esam domājuši par risinājumiem, kas, pieaugot skrējēju skaitam, palīdzēs pilnveidot dalībnieku apkalpošanu. Piemēram, plānojam, ka maratona svētdienas programma kļūs nedaudz garāka un izklaidējošāka, 5 km un 10 km distanču starta laikus vairāk attālinot no maratona un pusmaratona starta laikiem. Otrkārt, līdzīgi kā iepriekšējos gados, īpašu uzmanību pievērsīsim dalībnieku un līdzjutēju iesaistes un gatavošanās procesam, ka arī drošības infrastruktūrai. Treškārt, turpināsim strādāt ar Nordea Rīgas maratona starptautisko atpazīstamību un ārvalstu skrējēju piesaisti, šogad īpaši aktīvas kampaņas izvēršot kaimiņzemju, Somijas, Vācijas, kā arī Ņujorkas un Tokijas maratonos”, apgalvo Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

„Nordea Rīgas maratons uzskatāms par vienu no Rīgas pilsētas un Latvijas starptautiskajām vizītkartēm, ar ko varam pamatoti lepoties. Ja Baltijas un tuvāko kaimiņvalstu skrējējiem pasākums ir stabili atzīmēts obligāto pasākumu sarakstā, tad mūsu mērķis ir iepazīstināt ar Rīgu arī pārējo Eiropas un tālāku pasaules valstu skrējēju un maratona tūristu sabiedrību, lai 2014.gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas Kultūras galvaspilsētu, ārzemju skrējēju skaits būtu ne tikai dubultojies, bet trīskāršojies”, apņēmības pilns ir Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

„Esam gandarīti, ka septiņu gadu laikā Nordea Rīgas maratons no nevienam nezināma maza pasākuma izaudzis par starptautiskas nozīmes notikumu un kvalitātes „latiņas” noteicēju visa Baltijas reģiona līmenī. Ne velti Nordea bankas misija ir Vairosim panākumus. Lepojamies būt par maratona ģenerālsponsoru, atbalstot pasākuma un veselīga dzīvesstila tālāku attīstību Latvijā”, uzskata Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks.

„Lattelecom jau vairākus gadus pēc kārtas ir izdevies izveidot lielāko maratona dalībnieku komandu. Tādēļ likumsakarīgi, ka Lattelecom uzņemas komandu patrona lomu, lai jau 2013.gadā piešķirtu komandu sacensībai jaunu dimensiju. Iepriekšējo gadu novērojumi liecina, ka bieži vien mazas uzņēmumu vai draugu komandas ir visazartiskākās un spara pilnas, kas iedvesmo arī pārējos jaunām aktivitātēm, tāpēc mūsu ideja ir vēl vairāk iesaistīt tieši komandas šī skriešanas pasākuma pilnveidošanā”, skaidro Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Pieteikties visizdevīgāk līdz šī gada 31.decembrim, kad dalības maksa ir viszemākā. Kā tradīcija palikusi arī organizatoru nodrošinātā bezmaksas reģistrācija visiem 2012.gada pasākuma vecuma grupu 1.-3.vietas ieguvējiem, dalībniekiem, kas dzimuši pirms 1948.gada 19.maija, kā arī visiem tiem uzticamajiem maratonistiem, kas piedalījušies visos 22 iepriekšējos Rīgas maratonos.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV