Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Svētdien notiks Nordea Rīgas maratons

Easyget.lv, 16.05.2013. 14:40

19. maijā Nordea Rīgas maratonā piedalīsies vairāk nekā 20000 dalībnieku no vairāk nekā 60 pasaules valstīm. Dalībnieki startēs 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distancēs.
Svētdien notiks Nordea Rīgas maratons

Pēdējo nedēļu pirms skrējiena organizatori iesaka veltīt atpūtai, veicot pēdējos sagatavošanās darbus iespējami karstajam laikam un pienācīgi noskaņojoties lielākajiem Baltijas skriešanas svētkiem, apmeklējot EXPO, RIMI skrējienu bērniem un pēdējo treniņu Mežaparkā.

Lielāko popularitātes pieaugumu 2013. gadā piedzīvojusi 10 km distance, kurā kopumā piedalīsies vairāk nekā 4000 skrējēju. Arī maratona un pusmaratona distanču dalībnieku skaitam vērojams būtisks pieaugums – abās garajās distancēs kopā svētdien startēs ap 4500 skrējēju. Vidējo un garo distanču izaugsme nebūtu iespējama bez 5 km distances, kas katru gadu pulcē tūkstošiem veselīga dzīvesveida cienītājus - iesācējus, kuriem skriešana pēc pamēģināšanas kļūst par dzīvesveidu. Arī šogad 5 km distance būs vispopulārākā, pulcējot vairāk nekā 11000 dalībnieku.

Maratona EXPO pasākums notiks piektdien un sestdien, 17. un 18. maijā, no plkst. 10.00 līdz 20.00 „Radisson Blu Daugava Hotel” (Kuģu ielā 24). Maratona dalībnieki EXPO varēs ne tikai saņemt numurus, pēdējos norādījumus un starta zonas kartes, bet arī izbaudīt visdažādākos maratona partneru sagādātos pārsteigumus - vaigā satikt „Adidas” skriešanas zvaigznes un ekspertus, piedalīties „Vairāk Saules” makaronu ballītē, fotografēties pie BMW WESS Select uzvarētāju stenda, izdrukāt individualizētus „Lattelecom” „skriešanas ātruma špikerus”, kurus aproces veidā var piestiprināt pie rokas skrējiena laikā, nosūtīt uzmundrini.lv sveicienus un visādi citādi baudīt pirmssvētku atmosfēru.

Noslēdzošā preses konference plānota piektdien, 17.maijā, plkst. 12.00 viesnīcā „Radisson Blu Daugava Hotel” (Kuģu ielā 24). Tajā organizatori sniegs pēdējos jaunumus par „Nordea Rīgas maratona” norisi 19. maijā un iepazīstinās ar elites atlētiem. Preses konferencē piedalīsies Rīgas mērs Nils Ušakovs, organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords, ģenerālsponsora „Nordea bankas” vadītājs Latvijā Jānis Buks un „Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Iesildīšanās „Nordea Rīgas maratonam” būs RIMI maratons bērniem sestdien, 18. maijā. Mazajiem skrējējiem, kuriem 19. maija distances vēl nav pa spēkam, būs iespēja sestdien, 18. maijā, no plkst. 11.00 līdz 15.00 Esplanādē apmeklēt RIMI maratonu bērniem. Tā ietvaros pašiem mazākajiem būs iespēja pārbaudīt spēkus un veiklību, noskrienot īpaši veidotu 200 metrus garo bērnu maratona distanci. Bērnu maratona trase veidota „Nordea Rīgas maratona” noskaņās, un tajā izvietoti zīmīgākajiem trases objekti - Vanšu tilts un Pulvertornis.

Pēdējais treniņš Mežaparkā plānots sestdien, 18. maijā. Atgādinām, ka sestdien, 18. maijā, Mežaparkā notiks arī pēdējais simboliskais koptreniņš pirms svētdienas lielā starta. Šajā treniņā piedalīsies arī elites skrējēji no skriešanas lielvalstīm, kas 19. maijā pretendēs uz uzvaru maratonā.

Ieteicamie priekšdarbi karsta laika gadījumā

Organizatori iesaka jau laicīgi padomāt un sagatavoties iespējamam karstajam laikam svētdien, 19. maijā. Nedēļas laikā, kā arī pēdējo nakti pirms skrējiena būtu jāvelta atpūtai, jāparūpējas par veselīgu miegu, ievērojot regulāras ēdienreizes un atceroties par nepieciešamo ogļhidrātu uzņemšanu visas šīs nedēļas garumā. Skrējienam jāsagatavo maksimāli viegls, vēlams speciāli skriešanai, sviedru un mitruma aizvadīšanai paredzēts apģērbs, kā arī spilgtas saules gadījumā – ķermeņa aizsargkrēms.

Ieteicams neaizmirst par ūdens lietošanu pietiekamā daudzumā gan pirms sacensību dienas un starta, gan trasē un finišā, kā arī izvēlēties karstajam laikam atbilstošu ātrumu, nepieciešamības gadījumā pārejot uz iešanu, soļošanu vai tipināšanu.

12 punktos maratona trasē un finišā kopā būs pieejami vairāk nekā 55000 litru ūdens, 5000 litru sporta dzēriena „Isostar”, tūkstošiem apelsīnu un banānu, sūkļi sevis atsvaidzināšanai, kā arī 20 mūzikas punkti un skatuves skrējēju un līdzjutēju uzmundrināšanai gan „Kultūras kilometrā” centrā, gan visā trasē.

Ierašanās starta zonā 19. maijā

Pamatojoties uz tiesībsargājošo institūciju norādījumiem, šogad Krastmalā tiks ieviesta apmeklētāju un dalībnieku plūsmas kontrole. 11. novembra krastmalas starta zonā dalībnieki varēs nokļūt no Vanšu tilta puses un Rīgas Tehniskās universitātes puses, no Pils laukuma puses pa Poļu gāti, no Vecrīgas pa Bīskapa gāti, Miesnieku ielu, Jaunielu un Kaļķu ielu. Pasākuma teritorija, kā arī mantu glabātuve, kas atradīsies Pils laukumā, darbosies jau no plkst. 6.30 rītā. Skrējiena dalībnieki tiek aicināti uz pasākumu neņemt liekas mantas un ierasties laicīgi, lai bez lieka stresa ieņemtu vietas savos starta koridoros – 42 km un 21 km distance startēs plkst.08.30, 10 km distance - plkst. 12.30, bet 5 km distance - plkst. 13.30.

Foto: Nordea Rīgas Maratons. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV