Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Mammadaba Latvijas orientēšanās dienu atklās pasaules čempions Edgars Bertuks

Easyget.lv, 20.05.2013. 15:44

Orientēšanās dienā, 23. maijā, 25 Latvijas vietās ikvienam būs iespēja izbaudīt orientēšanās sportu. Orientēšanās dienu plkst. 11 atklās Pasaules Orientēšanās čempions Edgars Bertuks, kurš kopā ar 100 skolēniem orientēsies Mežaparkā.

Šajā dienā plecu pie pleca varēs orientēties gan mazdēls, gan vectētiņš, gan Pasaules orientēšanās čempions, jo dalībai nav nekādu ierobežojumu. Īpaši tiek gaidīti visi, kas vēlas pamēģināt orientēšanos pirmo reizi, kā arī ģimenes ar bērniem, jo pasākuma norises vietās būs pieejami arī orientēšanās instruktori. Orientēšanās visas dienas garumā 23. maijā notiks Rīgā Valmierā, Madonā, Baldonē, Saldū, Smiltenē, Ikšķilē, Garkalnē, Siguldā un citur. Izvēlies savu pasākuma norises vietu šeit: www.mammadaba.lv/orientesanasdiena

Mežaparkā tiksies Madonas Valsts ģimnāzijas, Saulkrastu vidusskolas, Kuldīgas 2. Vidusskolas un Grundzāles pamatskolas skolēni, kas uzvarējuši īpašās skolu orientēšanās sacensībās – Mammadaba dēkā. Šīm skolām 23. maijā tiks pasniegta arī specbalva no AS „Latvijas valsts meži” - orientēšanās poligons savas skolas apkārtnē.

„Atbalsts orientēšanās sportam AS „Latvijas valsts meži” ir nozīmīgs, lai veicinātu jauniešu vidū veselīgu dzīvesveidu un saikni ar dabu”, stāsta AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. „Arvien biežāk bērni pavada laiku pie datora un lielveikalos, aizmirstot, cik ļoti cilvēks ir atkarīgs no dabas un Latvija – no sava zaļā resursa meža. Cilvēks ir dabas sastāvdaļa, un tikai apzinoties to mēs varam būt dabai draudzīgi.”

Pasaules čempions Edgars Bertuks 23. maija pēcpusdienā orientēsies Tērvetes dabas parkā, kur AS „Latvijas valsts meži” šogad izveidojuši īpašu orientēšanās poligonu – Mammadaba dēka. Tajā interesentiem būs vajadzīgas ne vien veiklas kājas, bet arī gudra galva, jo katrā kontrolpunktā būs jāatbild uz jautājumiem par saudzīgu mežsaimniecību. Līdzīgi poligoni, kurus visa mācību gada garumā jau izmēģinājušas skolas, no 23. maija plašai publikai būs pieejami arī citos Mammadaba objektos - tūrisma centros „Ezernieki” un „Spāre”, kā arī Vijciema čiekurkaltē.

Latvijas Orientēšanās federācijas pārstāvis Mārtiņš Vimba atgādina, ka orientēšanās ir pasaulē demokrātiskākais sporta veids: „Ar orientēšanos mēs visi nodarbojamies ikdienā, kad dodamies uz darbu vai izvēlamies piemērotāko sabiedrisko transportu. Tikai šajās reizēs neviens nemēra izdarītās ceļa izvēles laiku un nesalīdzina ar citiem, kā tas notiek orientēšanās sportā. Tāpēc aicinu Mammadaba orientēšanās dienā izkustēties īpaši tos, kas orientēšanos vēl nav piedzīvojuši kā lielisku fiziskās aktivitātes veidu!”

Mammadaba Latvijas orientēšanās dienu rīko Latvijas orientēšanās federācija sadarbībā ar AS „Latvijas valsts meži”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV