Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

IFBB Latvijas čempionāts bodibildingā un fitnesā Rīgā pulcē 90 sportistus

Easyget.lv, 21.05.2013. 15:32

Sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas pagājušo svētdien, 19.maijā, piedalījās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas organizētajā IFBB Latvijas čempionātā 2013 bodibildingā, fitnesā, bodifitnesā, bikini fitnesā un „mens physique”. Pasākums tradicionāli norisinājās Studio69 koncertzālē.
IFBB Latvijas čempionāts bodibildingā un fitnesā Rīgā pulcē 90 sportistus

Galerijas:

Ikgadējās sacensības šogad bija sevišķi interesantas, jo viena čempionāta ietvaros varēja redzēt ne tikai bērnu, jauniešu, junioru un pieaugušo kategorijas fitnesa un bodibildinga sporta veidos, bet arī federācijas organizētā „IFBB Latvija Fitnesa Projekta” finālu, informē Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas viceprezidents Vladimirs Belovs. Sacensības oficiāli atklāja čempionāta ģenerālsponsora pārstāvis, Bakernutrition valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Mihailovs un federācijas prezidente Kristīne Vederņikova.

Čempionātu atklāja bērnu un jauniešu fitnesa sacensības. 15 meitenes no Latvijas, Igaunijas un Krievijas sacentās četrās vecuma kategorijās. Sarežģīti fitnesa, lokanības un spēka elementi, krāšņi tērpi un mūzika – tas viss veido sportistes 90 sekunžu garo izvēles programmu, kurai meitenes cītīgi gatavojās. Otrajā ķermeņa proporciju raundā sportistes sacentās grupās. Uzvarētājas vecuma kategorijās: Veronika Harčenko (Latvija, 8-9 gadi); Polina Pospelova (Latvija, 10-11 gadi); Vanesa Belova (Latvija, 12-13 gadi); Olga Penkina (Krievija, 14-15 gadi).

Pasākums turpinājās ar sieviešu fitnesa kategoriju, kurā uzvarēja turnīra viešņa IFBB Eiropas 2013 Abolūtā čempione Kristina Koroljak no Igaunijas, otrajā un trešajā vietā Latvijas juniores Vlada Andrjuščenko un Vita Oļeiņika.

Bodifitnesa disciplīnā sportistes sacentās par labākās titulu divos ķermeņa salīdzināšanas raundos. Šajā kategorijā zelta godalga rīdziniecei Oksanai Poplavskai. Otra Latvijas bodifitnesa sorta veida pārstāve Kristīne Belverte ierindojās 4.vietā.

Junioru bodibildinga disciplīnā dominēja sportisti no Lietuvas. Labākais Latvijas juniors Jēkabs Šmits izcīnija 3.vietu. Bodibildinga kategorijā vīriešiem pirmajā vietā ierondojās Kalvis Eglītis, atstājot aiz sevis titulēto Latvijas bodibildinga vecmeistaru Aivaru Visocki (abi no Latvijas).

Pasākuma ietvaros notika „IFBB Latvija Fitnesa Projekta” fināls, kur 17 meitenes divās auguma kategorijās cīnījās par labākās titulu nominācijā „Miss Bikini Fitness”. Dalībnieces pasākuma finālam gatavojās projekta galvenā atbalstītāja „City Fitness” sporta klubos, lai Latvijas čempionāta ietvaros pirmo reizi piedalītos sporta sacensībās kopā ar profesionāliem sportistiem. Sacensības izvērtās par lielisku sportisko šovu kā skatītājiem, tā arī pašām dalībniecēm. Meitenes bija ļoti atraisītas, plastiskas, ar labu fizisko sagatavotību, skaistām ķermeņa proporcijām un apburošiem smaidiem. Godalgotais trijnieks: Ilze Liepa, Alīna Ralīte, Irina Smorodinova (kategorijā -168cm). Kategorijā +168cm goda pjedestāls tika sadalīts sekojoši: Luīze Priedīte, Veronika Seržante, Elīna Pļaveniece.

Ar lielām ovācijām un interesi tika sagaidīti jaunās IFBB sporta disciplīnas „Mens Physique” sportisti, kuru skaits divās kategorijās kopā sasniedza rekordu - 24 dalībnieki. Uzvarētāju trijnieks: Maksims Smirnovs, Aivars Vilguts, Modris Gailis (visi no Latvijas, kategorija līdz 178 cm). Otrajā kategorijā, kur sacentās 19 sportisti, pirmajā vietā Kristaps Gipters, otrajā – Gregors Gorohovskis (abi no Lavijas), trešajā vietā Lietuvas sportists Vytautas Teresevičius.

Pasākuma pērle, kā ierasts, bija bikini fitnesa kategorija, kur 12 sportistes cīnījās par augstākā kaluma medaļām. Turnīru vērtēja IFBB Starptautiskās kategorijas tiesneši no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas un abās auguma kategorijās tiesnešiem bija jāpieņem grūts lēmums par Latvijas čempiones titula nominēšanu. Kategorijas līdz 168cm uzvarētājas: Anastasija Čeredničenko (Latvija), Laura Klimavičiene (Lietuva), Jekaterina Lasunska (Latvija). Godalgas kategorijā + 168cm: Gunita Poga Janevica (Latvija), Aleksandra Laer un Olga Jakovleva (abas no Igaunijas).

Vladimirs Belovs ir gandarīts par sacensību augsto sportisko līmeni un atsaucību no interesentu puses. „Vēlamies no sirds pateikties visiem aktīva dzīvesveida piekritējiem par uzticību un atbalstu. Īpašs paldies visiem sportistiem par pasākuma sportisko gaisotni un īpašām emocijām. Pateicamies „Matrix”, „L'oreal Baltic” un salonam Maija par ikgadējo atbalstu. Liels paldies AC Tehnoloģijas, X-POWER.LV, Vingrošanas Olimpiskais Centrs, SWH, CIDO, Musclefactory,fitnesa klubiem F1 un Global Fitness par atbalstu un sadarbību.”

Foto: IFBB Latvijas čempionāts bodibildingā un fitnesā. Foto (c) Anrijs Požarskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV