Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēdzies Eiropas autokrosa čempionāta posms Mūsā

Easyget.lv, 27.05.2013. 09:53

Augstāko rezultātu no Latvijas sportistiem FIA Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Mūsas trasē izcīnīja SuperBuggy klases braucējs Jānis Boks, gūstot ceturto vietu. Nākamie augstākie rezultāti – Ervins Grencis SuperBuggy klasē septītais, Andris Kuļikovskis Buggy 1600 klasē devītajā vietā, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Noslēdzies Eiropas autokrosa čempionāta posms Mūsā

SuperBuggy finālā Jānis Boks startēja no piektās starta vietas, arī pēc starta saglabājot šo pozīciju. Jānis iesaistījās sīvā cīņā par nākamajām pozīcijām, līdz izstājās francūzis Olivjē Difūrs. Boks turpināja cīņu ar čehu Petru Tureku par pjedestālu, taču Eiropas vicečempions nosedza visus uzbrukumus un latvietim trešo vietu neatdeva. Finālbraucienā startēja arī Errvins Grencis, sasniedzot septīto vietu. Grencim šī bija pirmā sacīkste SuperBuggy klasē EČ ietvaros.

Buggy 1600 klasē A finālā cīnījās Andris Kuļikovskis. Tiesa, trešajā kvalifikācijā Andris piedzīvoja tehnikas problēmas, kā rezultātā uz finālu Kuļikovskim bija jāizbrauc tikai ar aizmugurējo piedziņu. Tas liedza cīnīties par augstākajām pozīcijām. Andris finišā devītajā vietā.

Buggy 1600 klasē 16. vietu guva Jānis Ščerbickis, 17. pozīciju – Māris Līcis, kuri abi izstājās B finālā, atrodoties vadošajā pieciniekā. Juris Kuļikovskis (SuperBuggy), Agris Brediks (TouringAutocross) un Ronalds Baldiņš (Buggy 1600) tehnisku problēmu dēļ palika bez ieskaites.

Latvijas autokrosa čempionāta B600 klasē uzvaru izcīnīja Kaspars Bumbiers, aiz sevis atstājot Jāni Baumani, kurš guva pozīciju, pēdējā aplī apdzenot Dmitriju Kabanovu.

SuperBuggy klasē uzvaru guva vācietis Bernds Štūbe, Buggy 1600 klasē labākais bija ungārs Kristians Šžabo, TouringAutocross uzvara ungāram Tamašam Karai, bet Junior Buggy uzvaru guva čehs Vāclavs Triška. Nacionālajā B600 klasē labākais – Kaspars Bumbiers.

FIA Eiropas autokrosa čempionāta 1. posma rezultāti:

SuperBuggy

1. Bernds Štūbe (Vācija)
2. Ladislavs Hanāks (Čehija)
3. Petrs Tureks (Čehija)
4. Jānis Boks (Latvija)
…7. Ervins Grencis (Latvija)
nc Juris Kuļikovskis (Latvija)

Buggy 1600

1. Kristians Šžabo (Ungārija)
2. Vits Nosaleks (Čehija)
3. Kevins Peters (Nīderlande)
…9. Andris Kuļikovskis (Latvija)
…16. Jānis Ščerbickis (Latvija)
…17. Māris Līcis (Latvija)
nc Robalds Baldiņš (Latvija)

TouringAutocross

1. Tamašs Karai (Ungārija)
2. Otakars Vibornijs (Čehija)
3. Miroslavs Noimans (Čehija)

Junior Buggy

1. Vāclavs Triška (Čehija)
2. Radeks Francs (Čehija)
3. Jirži Formaneks (Čehija)

B600

1. Kaspars Bumbiers (Latvija)
2. Jānis Baumanis (Latvija)
3. Dmitrijs Kabanovs (Latvija)

Foto: Eiropas autokrosa čempionāta posms Mūsā. Foto (c) Raimonds Volonts, musa.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV