Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Motosportists Matīss Karro atgriežas ar otro vietu

Easyget.lv, 03.06.2013. 14:51

Svētdien, 2. jūnijā norisinājās ceturtais Anglijas motokrosa čempionāta posms. Neskatoties uz to, kā šī nebija Matīsa Karro iecienītākā trase, sportists MX1 klasē trīs braucienu summā spēja izcīnīt otro vietu.
Motosportists Matīss Karro atgriežas ar otro vietu

Pagājušās nedēļas sākumā Karro no ārstiem saņēma pozitīvu ziņu – sportists pēc iepriekš gūtā savainojuma (maza plaisa locītavā) drīkst sportot un braukt ar motociklu. Sportists līdz Anglijas posmam Nīderlandē aizvadīja četrus treniņus. „Pagājušajā nedēļā Holandē bija ļoti slikts laiks – lietus, dubļi. Sanāca braukt tikai pa mīkstajām trasēm, bet Anglijā, kur notika sacensības, segums bija kā betons,” stāsta Matīss Karro.

„Trase bija ļoti kalnaina. Jāatzīstas, ka tā nebija mana mīļākā trase. Kvalifikācijā uzrādīju tikai devīto laiku, ar ko samierinājos, taču Superpole jeb viena apļa kvalifikācijā uzrādīju otro ātrāko laiku, ar ko biju pārsteigts un ļoti priecīgs.”

„Runājot par braucieniem, tad visos trijos sanāca „izcelt startu”, kas arī braucienos palīdzēja sākumā turēties priekšā. Pirmajā braucienā neizdevās nosargāt savu pirmo vietu, jo vienā līkumā izslīdēja motocikla priekša un mani apdzina. Tas sportists, kurš mani apdzina, ieskrēja man sānos, un es atkal sasitu savu savainoto roku... Pusapli nevarēju sasprindzināt roku, taču vēlāk viss atgāja un varēju turpināt braukt. Beigās paliku otrais, ar ko biju apmierināts,” pirmā brauciena notikumus stāsta Karro.

„Otrajā braucienā gandrīz visu laiku turējos pirmajā vietā, taču trīs apļus pirms beigām mani apdzina Nikolas Aubins. Turpinājumā starp mums aizritēja rupja un asa braukšana. Viņš mēģināja mani apgāzt, es viņu. Beigās arī paliku otrais.”

„Pēdējā superfināla braucienā, kurā startēja labākie MX1 un MX2 braucēji, „izcēlu startu”. Pēc apmēram nobrauktām 20 – 22 minūtēm atrados vadībā, taču tad trase izsitās, sāka veidoties bedres, un es jutu, ka roka sāk sāpēt aizvien vairāk. Sanāca arī pielaist pāris rupjas kļūdas, tāpēc nolēmu palaist garām divus braucējus, kuri man visu laiku sēdēja astē. Tā arī finišēju trešais, kas kopvērtējumā deva otro vietu,” komentē Matīss Karro, kurš beigās teica lielu paldies latviešu faniem, kuri trases malā bija skaļi un deva Matīsam papildus spēku un enerģiju.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ir Vetlijs (224), bet Karro, piedalījies tikai divos posmos, ar 124 punktiem ir astotajā vietā.

Foto: Matīss Karro. Foto (c) Ray Archer

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV