Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

EEDC posmā Rīgā startēs pasaules mēroga drifta zvaigzne

Easyget.lv, 04.06.2013. 11:52

15. jūnijā ceturto gadu pēc kārtas Biķernieku trasē tiks aizvadīts prestižā Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posms. EEDC dalībnieku sastāvs vienmēr ir bijis spēcīgs, tomēr šogad tas solās būt īpaši iespaidīgs, jo Latvijas posmā startēs pasaules mēroga drifta zvaigzne – spēcīgāka drifta seriāla „Formula D” pilots Raiens Turks (Ryan Tuerck).
EEDC posmā Rīgā startēs pasaules mēroga drifta zvaigzne

Bez amerikāņu zvaigznes uz starta izies arī vislabākie Austrumeiropas braucēji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas, kā arī trakākais poļu drifteris Pāvels Trela. Latviešu skatītājiem Trela atmiņā palicis ar agresīvo braukšanas stilu un divām iespaidīgām avārijām, tomēr šogad polis vēlas pierādīt, ka viņš ir spējīgs nobraukt līdz galam un uzvarēt. Trela sacīkstēs startēs ar savu jauno, vairāk nekā 900 zirgspēkus attīstošo Opel GT drifta automobili.

Sagaidāms, ka Austrumeiropas drifta čempionāta trešajā posmā Biķerniekos dalību ņems ap 40 augsta līmeņa braucēji no desmit valstīm, to starpā arī kāds austrāliešu braucējs, kurš sacensībās startēs ar Roberta Rodes Nissan 200SX automobili. Arī ASV zvaigzne Raiens Turks Rīgā brauks ar aizlienētu spēkratu, tomēr intrigas uzturēšanai auto, ar kuru viņš piedalīsies, vēl tiek turēts noslēpumā.

Mājinieku godu aizstāvēt un par uzvaru cīnīties noteikti centīsies arī labākie latviešu braucēji Jānis Eglīte, Kristaps Blušs un Gvido Elksnis, kas arī ir vieni no karstākajiem pretendētiem uz EEDC kopvērtējuma uzvaru. Tikko notikušajā otrajā EEDC posmā Minskā triumfēja „Hell Racing Team” pilots Maksims Tvardovskijs, kurš kopā ar komandas biedru Fēliksu Čitipakhovjanu arī uzskatāmi par nopietniem pretendentiem uz uzvaru Rīgā.

Pirmo reizi latviešu līdzjutēji Rīgā sacensību režīmā varēs redzēt Kristapa Bluša jauno „HGK” būvēto BMW drifta spēkratu, kurš attīsta ievērojamus 786 zirgspēkus un 900 Nm. Blušs ar jauno auto debitēja Minskā, kur spēja izcīnīt otro vietu, tādējādi parādot, ka ar viņu šogad pirmo vietu sadalē noteikti jārēķinās.

Pirmās 1000 biļetes uz 15. jūnija EEDC posmu Biķerniekos iepriekšpārdošanā pieejamas par 5 latiem. Tiem, kas sacensības sestdien neapmeklēs vai arī vēlas izbaudīt augsta līmeņa driftu divas dienas pēc kārtas, būs iespēja par divu latu ieejas maksu vērot oficiālos treniņus piektdienā.

Foto: Raiens Turks. Foto (c) Formula D

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV