Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Red Bull X-Fighters" sezona uzņem apgriezienus

easyget.lv, 23.05.2007. 11:20

Moto frīstaila sacensības "Red Bull X-Fighters" šogad pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē ir pārtapušas par īstu čempionātu, kurā svarīgas ir katras sacensības, jo šajā sezonā tās ir paredzētas tikai četras. Un neviens nespēj paredzēt kurš būs "Red Bull X-Fighters" 2007. gada sezonas uzvarētājs, jo nav ne iepriekšējo gadu čempionātu statistikas, jo tikai divas no četrām sacensību vietām ir pazīstamas pašiem sportistiem, jo pirmajās šīs sezonas sacensībās Mehiko pavisam negaidīti uzvarēja viens no šo sacensību jaunākajiem sportistiem – Denijs Toress.
"Red Bull X-Fighters" sezona uzņem apgriezienus
2007.gadā "Red Bull" sacensību organizatori nolēma atteikties no ierastās sacensību formas – divas atsevišķas un savstarpēji nesaistītas sacensības abos Atlantijas okeāna krastos – Mehiko un Madridē. Kalendāru papildināja vēl divas, nevienam nezināmas sacensību vietas – Dublina un Maskava. Lai sacensības būtu spraigākas, "Red Bull" nolēma ieviest visu sacensību kopvērtējumu, kas ļaus sezonas noslēgumā noskaidrot īsto un pašu spēcīgāko "Red Bull X-Fighters" moto frīstaila čempionu.

Viss sākās Mehiko
"Red Bull X-Fighters" 2007. gada sezona sākās Mehiko, kur pasaulē lielākajā vēršu cīņu arēnā 42 tūkstošu skatītāju acu priekšā un vairāk kā 10 miljonu TV skatītāju vēroti, programmā iekļaujot tradicionālus vēršu cīņu elementus un prātus apdullinošus lēcienus ar motocikliem, sacentās desmit pasaulē labākie motokrosa frīstaila speciālisti. Skatītājiem bija ko redzēt – 250 kubikcentimetru motocikli šo vīru vadībā šāvās debesīs kā bultas, dažos lēcienos pat sasniedzot 20 metru augstumu, griezās ap savu un citreiz pat motobraucēja asi, meta salto gan uz priekšu gan atpakaļ, pavadot gaisā neticami ilgu laiku. Tribīnēs klusums nebija ne mirkli, jo pūlis gavilēja, redzot ko ar motocikliem izdarīt spēj šie vīri.

Finālā nokļuva tikai trīs no desmit labākajiem sportistiem – austrālietis Robijs Medisons, kurš visus pārsteidza ārkārtīgi ātriem un precīziem salto; amerikānis Neits Adams ar precīzu lēcienu tehniku un galvu reibinošām figūrām lidojumā, kā arī deviņpadsmit gadīgais spānis Denijs Toress, kura akrobātiku gaisā aizēnoja abu konkurentu perfekto sniegumu. "Es noskatījos Medisona un Adamsa priekšnesumus un sapratu, ka, lai uzvarētu, man atliek tikai viens – riskēt pēc pilnas programmas. Un man ir prieks, ka tas izdevās,” pēc uzvarētāja lauru saņemšanas atzinās jaunais spāņu motobraucējs.

Turpinājums Dublinā
2001. gadā "Slane Castle" netālu no Dublinas Īrijā satricināja leģendārā īru rokgrupa "U2" ar savu līdz šim labāko brīvdabas koncertu "Elevation". Sešus gadus vēlāk, 26. maijā šo pašu vietu satricinās pasaulē labākie moto frīstaila sportisti un "Red Bull X-Fighters" sacensības, kuru organizatori par šī notikuma vadmotīvu izvēlējušies citātu no "U2" dziesmas "Elevation": „... Higher now in the sky You make me feel like I can fly So high / Elevation...“ Lai arī Īrijā šīs sacensības notiek pirmo reizi, visi paredz līdz šim ko nebijušu. Sacensību vieta ir daudz plašāka par līdz šim izmantotajām vēršu cīņu arēnām, kas drosmīgākajiem sportistiem ļaus izmēģināt spēkus dubultā atpakaļsalto uzmešanā, ko līdz šim ir spējis tikai amerikānis Travis Pastrana.

Sekojiet līdzi!
Elpu aizraujošajām "Red Bull X-Fighters" sacensībām iespējams sekot līdzi pat nebraucot uz sacensību vietu. Tām iespējams sekot līdzi sacensību mājas lapā www.redbullxfighters.com Bez tam, pateicoties veiksmīgai "Red Bull" sadarbībai ar "TV3" un "TV6", Latvijā skatītāji reportāžas no Dublinas varēs vērot: 10. jūnija vakarā "TV6" ēterā un 11. jūnija vakarā "TV3" ēterā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV