Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīga-Jūrmala Grand Prix velobraucienā triumfē itālis

Easyget.lv, 10.06.2013. 10:49

Tour of Latvia ietvaros 8. jūnijā norisinājās Rīga-Jūrmala Grand Prix UCI Eiropas tūres velosacensības, kurās sportistiem bija jāmēro 168 kilometrus gara distance. Rīga-Jūrmala Grand Prix pirmo vietu izcīnīja Frančesko Kiki (Francesco Chicchi).
Rīga-Jūrmala Grand Prix velobraucienā triumfē itālis

Rīga-Jūrmala Grand Prix maršruta sākumpunkts bija pie tirdzniecības centra Spice, tālāk trase veda pa Jūrmalas un Ventspils šoseju līdz Smārdes pagriezienam, bet finišs bija pie Dzintaru koncertzāles.

Pirmajās divās sacensību stundās norisinājās nepārtraukta cīņa par iespēju aizbraukt atrāvienā. Neviena komanda nebija gatava piekāpties un līdz ar to sacensību temps bija augsts - vidējais ātrums bija 49 km/h. Sacensību sākumā ļoti aktīvi bija Latvijas izlases un Latvijas komandu pārstāvji.

Viens no sacensību izšķirošajiem mirkļiem norisinājās aptuveni 80 kilometrā, kad, izmantojot atslābumu pēc vairākkārtējiem uzbrukumiem, izrāvienā devās 2007. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs un divu Giro d’ Italia posmu uzvarētājs Stefans Šūmahers no Christina Watches-Onfone un Artjoms Ovečkins no RusVelo. Abi sportisti īsā laikā ieguva 1 minūtes un 20 sekunžu pārsvaru pār peletonu, tādējādi izveidojot dienas izšķirošo atrāvienu.

Grupā lielākoties situāciju kontrolēja itāļu Vini Fantini-Selle Italia, Kazahstānas Continetal Team Astana, Beļģijas Doltcini-Baguet-Flanders Team un Dānijas Team Cult Energy, neļaujot līderu duetam iegūt lielāku atrāvienu par divām minūtēm un piecām sekundēm.

Pēdējos divus kilometrus sportisti veica ar ļoti lielu ātrumu - 65 līdz 70 km/h. Finiša spurtā labākais izrādījās itālis Francesco Chicchi no Vini Fantini-Selle Italia, finišu sasniedzot pēc 3 stundām 31 minūtes un 44 sekundēm. Ar fotofiniša palīdzību tika noteikts, ka otro vietu izcīnīja itālis no Kazahstānas komandas Continetal Team Astana, bet trešo Igaunijas izlases pārstāvis Martin Laas. Labākos rezultātus no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja Alpha Baltic/Unitymarathons.com pārstāvji Reinis Andrijanovs, izcīnot sesto vietu un Indulis Bekmanis, izcīnot četrpadsmito vietu. Bet pašreizējais Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā Aleksejs Saramotins izcīnīja sešpadsmito vietu.

Sacensībās piedalījās 19 komandas, no kurām divas ir UCI profesionālās kontinentālās komandas, četrpadsmit - UCI kontinentālās komandas, bet trīs - nacionālās izlases.

Sacensību organizētājs Kaspars Tupiņš norāda: „Prieks bija redzēt, ka ap trasi bija izkārtojušies cilvēki ar Latvijas karogiem rokās, tas liecina, ka veidojas šādu riteņbraukšanas sacensību atbalstīšanas tradīcijas. Aicinu ikvienu arī rīt doties uz Jūrmalu, lai vērotu Jūrmala Garnd Prix sacensības vai arī, lai piedalītos 42 km garajā tautas distancē vai 14 km garajā ģimenes distancē.”

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV