Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Aizraujošajā Siguldas trasē norisināsies SEB MTB maratona otrais posms

Easyget.lv, 12.06.2013. 14:16

16. jūnijā Siguldā norisināsies SEB MTB maratona otrais posms, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāts MTB maratonā. Plānots, ka sacensībās startēs ap 2700 lielu un mazu riteņbraucēju. Iepriekšējā pieteikšanās Siguldas posmam noslēgsies trešdien.
Aizraujošajā Siguldas trasē norisināsies SEB MTB maratona otrais posms

Sigulda ir viena no pirmajām vietām Latvijā, kur norisinājušās SEB kalnu divriteņu maratona sacensības. Pateicoties kalnainajam reljefam, Siguldā un tās apkārtnē katru gadu tiek sagatavota interesanta trase, kurā neaizmirstamas emocijas gūst ikviens dalībnieks. Sacensību starts tiks dots gleznainajā Gaujas senlejā, bet finišs sagaidāms svētku laukumā. Dalībnieki braucienu laikā pievarēs gan Turaidas, gan arī Siguldas kalnu un Serpentīnu.

Siguldas posma organizators Mārtiņš Zīverts: „Siguldas posms vienmēr izcēlies ar reljefu un daudzajiem kāpumiem. Šogad trase, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, ir nedaudz pamainīta. Virši A distancē dalībniekiem nebūs jābrauc lejā pa pirmo dubļaino nobraucienu un tam sekojošo pļavu. Tā vietā būs cits, ne mazāk interesants un ātrs, nobrauciens. Skandi motors distancē esam izveidojuši jaunu cilpu, kas ir ļoti tehniska un interesanta. Arī šogad, būs jāpievar Siguldas un Turaidas kāpumi.”

SEB MTB maratonu posmos ikviens var izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm – Skandi motors (60 -75 km), Virši-A (40 -50 km) vai Mammadaba veselības (25 – 40 km bez laika kontroles) braucienu. Tikmēr mazus un lielus bērnus gaida aizraujošais Gutta bērnu brauciens (400 - 1000 m). Siguldas posma ietvaros norisināsies arī Latvijas čempionāts MTB maratonā, kur par medaļām cīnīsies dažādu vecuma grupu licencētie sportisti.

Pirmajā posmā, Cēsis - Valmiera, Skandi motors distancē, dubultuzvaru izcīnīja Igaunijas sportisti. Nepārspēts palika Marku Ainsalu no „Nissan” komandas, bet otrais bija 1992. gada Barselonas Olimpisko spēļu dalībnieks Raido Kodanjporks, kurš pārstāv „Trek DPA” vienību. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena pirmajā posmā kāpa „NN Sporta kluba” riteņbraucējs Ervīns Smoļins. Sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca Lija Laizāne (RRS), aiz sevis atstājot Madaru Fūrmani (Trek DPA) un Līgu Šmiti (ebike4ever). Komandu vērtējumā triumfēja Rietumu – Delfin vienība. Pirmajā posmā startēja arī rekordliels dalībnieku skaits. Dažādās distancēs piedalījās kopumā 2700 dalībnieki.

Virši A distancē triumfēja Trek DPA/ Sport2000 pārstāvis Jānis Bērziņš, kuram sekoja Ričards Zviedris un Oskars Muižnieks. Dāmu konkurencē nepārspēta palika Dace Hartmane (ZZK), bet komandu ieskaitē uzvarēja Trek DPA/ Sport2000.
Iepriekšējā pieteikšanās otrajam posmam Igo Japiņa aģentūras mājas lapā velo.lv norisināsies līdz trešdienas, 12. jūnija, pulksten 24.00. Velo.lv atrodams arī nolikums, programma un trašu shēmas.

Tāpat kā visos SEB MTB maratona posmos, arī Siguldā, pateicoties sadarbībai ar ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju Daily, dalībniekiem būs sarūpēta garda maltīte.

Trasē slāpes veldzēs Zaķumuižas ūdens un garšīgie Maxim enerģijas dzērieni. Dalībniekus distancē sagaida arī vairāki ēdināšanas punkti, kur ar vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošinās Augļu serviss un Daily. Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi nodrošinās Veloserviss. Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies Skandi motors, nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto.
SEB MTB maratonu organizē Igo Japiņa sporta aģentūra, bet galvenais atbalstītājs jau daudzus gadus ir SEB banka, kas ir vadošā Ziemeļeiropas banka.

SEB MTB maratonu kalendārs:

16. jūnijs - Sigulda
14. jūlijs - Vietalva
4. augusts - Cēsis
18. augusts - Smiltene
22. septembris - Tukums

Foto: SEB MTB maratons. Foto (c) Zigismunds Zālmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV