Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde uzņem apgriezienus

Easyget.lv, 13.06.2013. 10:22

Ceturtdien, 13. jūnijā, visā Liepājā tā pa īstam aizsāksies Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde, kur sacensības norisināsies uzreiz septiņās disciplīnās – mākslas vingrošana, volejbols, pludmales volejbols, peldēšana, burāšana, teniss un brīvā cīņa.
Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde uzņem apgriezienus

Kopumā Liepājā sacensības tiks aizvadītas 8 sporta veidos, taču ceturtdien norisināsies septiņas disciplīnas - mākslas vingrošana, volejbols, pludmales volejbols, peldēšana, burāšana, teniss un brīvā cīņa.

Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies četri sporta veidi - mākslas vingrošana, volejbols, peldēšana un brīvā cīņa. Kā pirmie savas sacensības uzsāks mākslas vingrotāji, kur notiks otrais izgājiens grupu vingrojumos, kā arī fināla sacensības individuālajos vingrojumos ar apli, bumbu, vālēm un lentām. Liepājas pilsētu šajās sacensībās pārstāvēs četras mākslas vingrotājas - Sofija Ņikitina, Anna Rubežniece, Viktorija Molokoviča un Diānu Bolšonkova. Sacensības sāksies no pulksten 10:30 un noslēgsies ap pulksten 13:30. Norises vieta paliek nemainīga: LOC sporta zāle Nr. 1.

Pulksten 11:00 spēles uzsāks arī volejbolisti gan zēnu, gan meiteņu konkurencē. Kopumā pirmajā dienā tiks aizvadītas sešas spēles un neskatoties uz to, ka finālos nav neviena komanda no Liepājas, cīņas solās būt gana spraigas un interesantas. Norises vieta: LOC sporta zāles Nr. 2.,3.

Pulksten 11:00 sāksies arī brīvā cīņa, kur Liepājas pārstāvniecība būs gana kupla – 18 sportisti. Liepājnieki bezšaubāmi būs vieni no galvenajiem favotrītiem arī uz medaļām, tāpēc savu skatītāju atbalsts pašmāju cīkstoņiem būs papildus stimuls. Norises vieta: LOC sporta zāle Nr. 4 (volejbola zāle).

Visu beidzot pulksten 15:15 sāksies sacensības arī peldēšanā. Līdzīgi kā brīvā cīņā, arī peldēšanā Liepāju pārstāvēs skaitliski daudz dalībnieku – 11 sportisti. Šajā dienā sacensības norisināsies šādās disciplīnās - 50m brīvais stils, 100m brass, 200m brīvais stils, 100m uz muguras, 200m kompleksais peldējums un 4*50m brīvā stila stafete. Norises vieta: LOC peldbaseins.

Sacensības pilnā sparā ritēs arī ārpus Olimpiskā centra sienām. Liepājas pludmales volejbola laukumos jau no pulksten 10:00 norisināsies pludmales volejbola sacensības, bet turpat blakus jūrmalas parka Tenisa kortos sāksies sacensības tenisā, kur Liepāju pārstāvēs pieci dalībnieki - Margareta Rebeka Mertena, Marta Pagraba, Signija Stibele, Elina Ziverte un Toms Rolis.

Tas nebūt nebūs viss, jo pulksten 12:00 Karostā, VK „Rietumkrasts” teritorijā notiks burāšanas sacensības, kur piedalīsies arī trīs Liepājas jaunie censoņi – Aleksandra Kaupa, Nikola Cepleniece un Aksels Šķuburs.

Informējam, ka Olimpiādei kopumā ir pieteikušās 75 Latvijas novadu pašvaldības, kas kopā pulcē aptuveni 2500 jauno sportistu. Liepājas pilsēta dalībai Olimpiādē pieteikusi 155 sportistus un 37 trenerus 13 sporta veidos.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV