Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Ar krāšņu ceremoniju Ventspilī atklāj Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi

Easyget.lv, 14.06.2013. 13:29

Ceturtdien, 13. jūnijā, Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā ar Olimpiskās lāpas iedegšanu, dalībnieku gājienu un grandiozu svētku uguņošanu tika atklāta Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde, kas piekto reizi norisināsies Ventspilī un atsevišķos sporta veidos Liepājā, Jūrmalā, Brocēnos un Ventspils novada Usmā.
Ar krāšņu ceremoniju Ventspilī atklāj Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi

Galerijas:

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes atklāšanas ceremonija sākās ar Latvijas novadu delegāciju gājienu plkst. 21.00 pa Ventspils Lielo prospektu uz Olimpiskā centra “Ventspils” stadionu. Gājienā piedalījās 75 Latvijas novadu pašvaldību komandas ar 2500 jaunajiem sportistiem. Trīs dienās no 13. līdz 15. jūnijam labākie sportisti cīnīsies par 236 medaļām 26 vasaras Olimpisko spēļu sporta veidos.

Uzrunājot Olimpiādes dalībniekus un skatītājus tribīnēs, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis sacīja: “Prieks jūs visus redzēt tik smaidīgus un lepnus, pārstāvot savus novadus un pilsētas. Šie ir jūsu svētki un lielā iespēja pierādīt sev un pārējiem, uz ko esat spējīgi. Jūs katrs esat labākais un stiprākais sava novada sportists. Laiks ir parādīt visiem pārējiem, ka esat stiprākie visā Latvijā. Novēlu godīgas un spraigas cīņas, kā arī sajust lepnumu par sevi un savu pārstāvēto novadu vai pilsētu. Izbaudiet Olimpisko gaisotni, kas valdīs šeit Ventspilī un citās Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes norises vietās.”

Pēc gājiena sekoja krāšņa atklāšanas ceremonija ar priekšnesumiem, kuros piedalījās Olimpiādes talismani Vents un Venta kopā ar apvienības “Pulss Efekts” puišiem, mūziķi Kristapu Krievkalnu, grupas “The Sound Poets” dziedātāju Emīlu Kalendu, grupu “PeR”, “Latvijas Ielu Vingrošanas sporta biedrība” un citiem jauniešu vidū populāriem māksliniekiem un sportistiem.

Trenerus un Olimpiādes dalībniekus atklāšanas ceremonijā sveica arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs: “Man ir patiess prieks jūs visus sveikt šeit, Ventspilī. Viena no mūsu pilsētas prioritātēm ir veicināt aktīvu nodarbošanos ar sportu gan profesionālā, gan amatieru līmenī, jo īpaši popularizējot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu bērnu un jauniešu vidū. Jau šobrīd Ventspilī ir Latvijā vienas no vismodernākajām un labākajām sporta bāzēm, infrastruktūra un tehniskais aprīkojums, kas atbilst Eiropas attīstīto valstu līmenim. Esmu gandarīts, ka arī citu Latvijas pilsētu pārstāvjiem būs iespēja novērtēt mūsu paveikto un iegūt vērtīgu pieredzi. Sportā mēs negriežam ceļu nevienam. Mēs pārspējam amerikāņus, vāciešus, zviedrus. Kas traucē mums pārspēt amerikāņus, vāciešus, zviedrus arī citās jomās? Nekas. Ir vajadzīgs tikai treniņš un darbs. Novēlu visiem sportistiem godam pārstāvēt savu pašvaldību un sasniegt jaunus personiskos rekordus Olimpiādē!”

Skanot īpašām svētku fanfarām, no stadiona gaisā palaida 500 Olimpiādes balonus.

Vēlreiz izdzīvot Olimpiādes īpašo atmosfēru varēja, uz lielā ekrāna noskatoties video ar Latvijas sportistu dalību Olimpiādēs. Veiksmīgus startus Olimpiādē un uzstādīt jaunus personiskos rekordus sportistiem novēlēja arī 1980. gada Maskavas vasaras Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs – šķēpmetējs Dainis Kūla un 2012. gada Londonas vasaras Olimpisko spēļu dalībnieki – svarcēlājs Artūrs Plēsnieks.

Par augstvērtīgiem sasniegumiem sportā īpašu godu ienest Olimpisko karogu stadionā uzticēja trīs Ventspils sportistiem: Eiropas čempionāta U-17 svarcelšanā 3.vietas ieguvējai Rebekai Kohai, Eiropas čempionāta jauniešiem 4.vietas ieguvējam Ritvaram Suharevam, U-16 Latvijas basketbola izlases kandidātam Aivim Lēmanim un trīs Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes dalībniekiem – rīdziniekam Artūram Strautiņam (basketbols), ventspilniekam Edgaram Berķim (lodes grūšana) un salacgrīvietei Anetei Kociņai (šķēpmešana). Šos sportistus noteica balsojumā portālā www.draugiem.lv/olimpiade speciāli Olimpiādei izveidotā kampaņā “Rītdienas zvaigznes”.

Skanot LOK himnai tika uzvilkts Olimpiskais karogs, kā arī tiesnesis, treneris un sportists, turot karoga malu, nodeva svinīgo zvērestu.

Ar muzikāli enerģisku priekšnesumu pirms Olimpiskās lāpas ienešanas stadionā uzstājās šī gada starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieki – grupa “PeR”. Ar grandiozu uguns šovu “Pulss efekts” izpildījumā stadionā tika ienesta un iedegta Olimpiskā lāpa, ko klātesošie tiešraidē varēja vērot uz lielā ekrāna. Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes atklāšanas ceremonija noslēdzās ar vērienīgu un krāšņu svētku uguņošanu.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde šovasar norisināsies no 13. līdz 15. jūnijam Ventspilī. Jaunie sportisti sacentīsies 26 Olimpiskajos sporta veidos, kur 17 no tiem notiks Ventspilī, astoņi Liepājā, kā arī pa vienam Brocēnos, Jūrmalā un Ventspils novada Usmā.

Foto: Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes atklāšana. Foto (c) Juris Presņakovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV