Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas labākie riteņbraucēji pulcēsies Smiltenē

Easyget.lv, 18.06.2013. 15:40

20. un 22. jūnijā Smiltenē, kā arī tās apkārtnē norisināsies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā individuālajā un grupas braucienā. Sacensībās piedalīsies labākie Latvijas riteņbraucēji, tostarp smiltenietis Gatis Smukulis, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.
Latvijas labākie riteņbraucēji pulcēsies Smiltenē

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā tradīcijām bagātajā Smiltenē notiek jau piekto gadu. Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai starp Latvijas Riteņbraukšanas federāciju un Smiltenes novada domi, Latvijas čempionāts ar katru gadu kļūst ar vien kvalitatīvāks. Arī šogad, pateicoties novada pašvaldībai un uzņēmēju atbalstam, sacensības būs jaunā kvalitātē. Grupas braucienā, kas norisināsies 22. jūnijā, riteņbraucēji pēdējos 30 kilometrus veiks pa ļoti labā stāvoklī esošajām Smiltenes ielām, bet skatītājiem būs iespēja piedalīties trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas braucienā, „Piena spēka” sportiskajās izklaidēs, kā arī prognozēt uzvarētāju „Veloatlaides.lv” prognožu spēlē. Tāpat dalībniekus uzmundrinās Smiltenes pūtējorķestris.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijai šīs ir vienas no nozīmīgākajām sacensībām, tādēļ svarīgi ir, lai tās būtu pievilcīgas ne tikai braucējiem, bet arī skatītājiem. Latvijas riteņbraukšanas kartē Smiltene ieņem ļoti nozīmīgu vietu.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš: „Prieks, ka jau piekto gadu Latvijas čempiona tituls riteņbraukšanā tiek noskaidrots tieši Smiltenē, kur jau šajā rudenī atjaunosim riteņbraukšanas sekciju vietējā sporta skolā. No šejienes nākuši daudzi labi Latvijas riteņbraucēji, viņu vidū arī Barselonas Olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Dainis Ozols. Aicinu ikvienu smiltenieti un pilsētas viesi atbalstīt savu mājinieku Gati Smukuli un citus dalībniekus.”

Par galvenajiem favorītiem grupas braucienā jāuzskata pērnā gada čempions Aleksejs Saramotins, ”Katusha” Pro tour komandas sportists Gatis Smukulis, „Rietumu – Delfin” riteņbraucējs Toms Skujiņš. Favorītu pulkam pieskaitāmi arī Andžs Flaksis Andris Smirnovs, Jānis Dakteris, Reinis Adrijanovs un citi. Smiltenietim Gatim Smukulim, kurš savas sportista gaitas uzsācis pie trenera Jāņa Akmentiņa, Latvijas čempionāts būs pēdējās sacensības pirms prestižā „Tour de France” daudzdienu velobrauciena, kurā nevienam no Latvijas riteņbraucējiem pēdējos gados startēt nav izdevies.

22. jūnijā vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu grupas braucienā norisināsies arī trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas brauciens un „Piena spēka” sportiskās izklaides. Visas dienas garumā grupas braucienam līdzi varēs sekot teksta online tiešraidē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā lrf.lv. Ikviens riteņbraukšanas līdzjutējs, sākot no 15. jūnija līdz grupas brauciena sākumam, aicināts piedalīties „Veloatlaides.lv” prognožu spēlē, kur jāprognozē Latvijas čempions grupas braucienā. Konkurss norisinās mājas lapā lrf. Par īpašiem pārsteigumiem parūpējušies arī sporta un atpūtas komplekss „Trīssaliņas” un tūrisma portāls „Travelnews”.

Foto: Gatis Smukulis. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV