Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Trīspadsmitgadīgā rīdziniece iegūst sudraba medaļu IFBB Pasaules čempionātā fitnesā 2013

Easyget.lv, 19.06.2013. 17:07

Ar sudraba godalgu un 5.vietu komandu ieskaitē mājup atgriezusies Latvijas jauniešu komanda fitnesā, kura veiksmīgi startēja IFBB Pasaules čempionātā fitnesā bērniem un jauniešiem 2013, kas no 15. līdz 17.jūnijam norisinājās Serbijas pilsētā Novi Sad.
Trīspadsmitgadīgā rīdziniece iegūst sudraba medaļu IFBB Pasaules čempionātā fitnesā 2013

Sacensībās piedalījās 90 sportistu no vienpadsmit Pasaules fitnesa lielvalstīm, tādām kā Ungārija, Slovākija, Krievija, Ukraina, Meksika u.c. Meitenes sacentās piecās vecuma kategorijās, sākot no 7 līdz 15 gadiem, jaunieši - divās vecuma kategorijās.

Latvijas komandu pārstāvēja četras sportistes no Rīgas. Individuālā vērtējumā Latvijai sudraba medaļu un IFBB 2013 Pasaules vicečempiones titulu 18 sportistu konkurencē izcīnīja rīdziniece Vanesa Nikola Belova (kategorijā meitenes 12.-13.gadi). Vanesa ir divkārtēja Pasaules čempione fitnesā un jau trešo reizi pēc kārtas pierāda savas meistarības augsto līmeni Pasaules prestižākajā turnīrā, šoreiz ļoti sīvā konkurencē izcīnot otro vietu aiz sportistes no Ungārijas, vēsta Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova.

Otro labāko rezultātu Latvijai uzrādīja Veronika Harčenko kategorijā meitenes 8.-9.gadi, iekļūstot finālā un kopvērtējumā ierindojoties augstajā 4.vietā (kopā kategorijā 17 sportistes).

Kategorijā 14.-15.gadi sportistes no Latvijas Arina Folkmane ierindojās 10.vietā un Kristīne Haritonova 15.vietā. Šajā kategorijā sacentās 22 dalībnieces.

Latvijas sportistes izcēlās ar ļoti labu ķermeņa fizisko sagatavotības līmeni, graciozitāti, krāšņiem skatuves tērpiem un stipru morālo izturību, kas it īpaši ir nepieciešams sacensībās, kur pusfināli un fināli notiek vienas dienas garumā.

Latvijas bērnu un jauniešu fitnesa komandai šis starts ir liels panākums, kas dod iespēju popularizēt bērnu un jauniešu fitnesu gan valsts ietvaros, gan Pasaules līmenī. Bērnu un jauniešu fitness kā sporta veids ir jau labi pazīstams Latvijā. Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija pēdējo gadu laikā ir regulāri organizējusi IFBB Latvijas čempionātus bērniem un jauniešiem, kā arī vairākus Starptautiska līmeņa turnīrus bērniem un jauniešiem.

Latvijas komanda pateicas Vingrošanas Olimpiskajam centram par atbalstu sacensību sagatavošanas periodā un uzsāk gatvošanos IFBB Eiropas čempionātam, kas notiks oktobrī Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Sacensību rezultāti www.ebff.eu

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV