Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ventspilī norisināsies Triatel xRace nakts posms

Easyget.lv, 20.06.2013. 13:38

6. jūlijā Ventspilī notiks Triatel xRace piedzīvojumu sacensību 2013.gada seriāla trešais posms, kurš norisināsies nakts laikā. Nakts sacensības piecu posmu seriālā jau ir kļuvušas par ierastu tradīciju, kuru dalībnieki gaida katru gadu.

Lai arī līdz sacensībām palikušas divas nedēļas, tām jau ir pieteikušās vairāk nekā 100 komandas. „Šajā posmā būs daudz jauninājumu un atšķirīgu elementu nekā ierasts. Ventspils apkārtne ir ļoti unikāla ar savu apvidu, jo īpaši smalko kāpu reljefu, par ko šo vietu arī iecienījuši profesionālie orientieristi. Tā pirms 5 gadiem Ventspilī norisinājās Eiropas orientēšanās čempionāts, pēc kura dalībnieki no dažādām valstīm bija atzinuši, ka šāds apvidus ir tiešām izaicinošs. Mēs esam ieplānojuši distanci, lai dalībnieki varētu izmēģināt un izbaudīt daļu no tā Ventspils apvidus,” stāsta organizators J.Vanags.

Sacensības notiks drīz pēc īsākās gada nakts, tādēļ dalībniekiem distances laikā būs iespēja izbaudīt gan saulrietu, gan arī saullēktu. Sacensību starts tiks dots plkst 22.00. Lai arī jūlija nakts tumsa ir pāris stundu gara, tomēr dalībniekiem tiks dota iespēja ieslēgt savus lukturus un veikt distanci un pildīt sacensību uzdevumus pilnīgā tumsā. Distance sagaidāma nedaudz garāka, tumšāka, pārsvarā ārpus pilsētas teritorijas. Sacensību dalībniekiem būs jāveic jau ierastās disciplīnas – velobraukšana, skriešana un laivošana, bet kā parasti būs arī jauni uzdevumi. Ņemot vērā to, ka orientēšanās nakts laikā ir grūtāka, kā arī pārvietošanās ātrums ir lēnāks, distances uzvarētāju provizoriskie laiki un kontrollaiki ir pagarināti pa 2 stundām: tā Garmin sporta klases stiprākās komandas tiks gaidītas finišā pēc 8 stundām, bet Sportland tautas klases – pēc sešām.

Sekot cīņai starp komandām: kā mainās sacensības favorīti, kurā pilsētas malā atrodas komanda, cik liels izrāviens ir starp dalībniekiem, varēs ne tikai atbalstītāji klātienē, bet arī dalībnieku draugi un radi attālināti – caur LIVE GPS www.mansgps.lv mājas lapā vai sacensību centrā uz ekrāniem.

Seriāla kopējā spriedze arvien pieaug, pēc pirmajiem diviem posmiem pagaidām vēl nav izteikti līderi. Triatel xRace sacensības šogad norisināsies vēl trijās Latvijas pilsētās: 6.jūlijā nakts posms Ventspilī, 17.augustā Rīgā un noslēguma posms ar kopvērtējuma apbalvošanas ceremoniju 21.septembrī Jūrmalā un tās apkārtnē. Lētākā pieteikšanās Ventspils posmam ir līdz 23. jūnijam mājas lapā www.xrace.lv.

Sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Atkarībā no izvēlētās distances trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām. Posmos iegūtie punkti nosaka kopējo seriāla uzvarētājus, kas sadalīs balvu fondu 3000LVL vērtībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV