Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

MX1 Latvijas Grand Prix Ķegumā notiks divas dienas

Easyget.lv, 26.06.2013. 09:15

Jūlija pirmajā nedēļas nogalē Ķeguma motokrosa trasē "Zelta Zirgs" notiks 2013. gada Pasaules motokrosa čempionāta MX1 un MX2 klasēs Latvijas Grand Prix.
MX1 Latvijas Grand Prix Ķegumā notiks divas dienas

6. un 7. jūlijā, Ķeguma motokrosa trasē "Zelta Zirgs" notiks par tradīciju kļuvušie Baltijā lielākie motosporta svētki – 2013. gada Pasaules motokrosa čempionāta MX1 un MX2 klasēs Latvijas Grand Prix. Salīdzinājumā ar 2012. gadu, kad Latvijas GP laikā notika vēl arī Eiropas čempionāts EMX 250 klasē, šogad sacensību programma paplašināsies ar vēl vienu Eiropas čempionāta EMX 125 klasi. Tādējādi šogad Ķegumā ir gaidāmas divas pilnvērtīgas sacensību dienas ar neskaitāmiem kopējiem startiem, kā arī plašu latviešu motosportistu dalību šajās sacensībās, vēsta Latvijas Grand Prix preses sekretārs Ģirts Avotiņš.

Jūnijā, jūlijā un augustā kopā ir paredzēti deviņi Pasaules motokrosa čempionāta posmi. Starp sacensībām var būt tikai divu nedēļu pauze – šāds grafiks ir smags gan sportistiem, gan komandām – sportisti ir pārguruši, nespēj sadziedēt traumas, bet komandām ir jāpaspēj ne vien pārbraukt no vienas trases uz otru, bet arī salabot salauzto tehniku, uzsver Ģirts Avotiņš.

Šobrīd ir pāragri runāt par dalībnieku sastāvu Latvijas Grand Prix, jo nedēļu pirms sacensībām Latvijā, sportistiem vēl jācīnās par Zviedrijas Grand Prix. Taču viennozīmīgi visiem Latvijas motorsporta faniem ir jāsāk gatavot Latvijas karogi, jo pirmo reizi Latvijas Grand Prix trasē redzēsim mūsu pašu Paulu Jonasu, kurš pēc diviem aizvadītajiem čempionāta posmiem Eiropas motokrosa čempionāta EMX 125 klasē ieņem pārliecinošu līdera pozīciju.

Pateicoties Eiropas motokrosa čempionātam, kas Latvijā abas Pasaules čempionāta klases – MX1 un MX2 – papildinās ar vēl divām klasēm – EMX125 un EMX250, kā arī izmainīto kvalifikācijas sistēmu, Latvijas Grand Prix skatītājus priecēs ar divām, pilnībā noslogotām sacensību dienām. Protams, svētdiena, 7. jūlijs vēl joprojām paliks kā galvenā sacensību diena, kurā norisināsies seši finālbraucieni. Taču šogad arī sestdiena būs notikumiem bagāta – pirmkārt, visām klasēm notiks kvalifikācijas braucieni, un to vidū arī MX1 un MX2 kvalifikācijas braucieni ar kopējo startu, otrkārt, abās Eiropas čempionāta klasēs notiks pirmie finālbraucieni.

"Ja agrāk kāds cilvēks svētdienā nevarēja tikt uz sacensībām, tad bija jāsaka, ka tā gada sacensības viņam ies secen. Taču šogad par aizņemtu svētdienu nav jāpārdzīvo, jo līdzjutējiem ir iespēja izbaudīt pilnvērtīgu MX GP gaisotni arī tad, ja uz sacensībām viņš tiek tikai sestdien," piebilst Baltijas Kausa Fonda direktors Salvis Freimanis.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks pateicoties Latvijas Republikas valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix un motocentru Zelta Zirgs iespējams atrast šo sacensību mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com. Biļetes MX1 Latvijas GP apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs".

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV