Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Zināms Vecpils autokrosa un folkreisa cīņu dalībnieku sastāvs

Easyget.lv, 27.06.2013. 16:09

Trešdien noslēdzās pieteikumu termiņš LAF Folkreisa Vasaras kausa otrajam posmam un LAF Krosa komisijas kausa septītajam posmam, kas norisināsies svētdien, 30. jūnijā, plkst.11:00 Vecpils autotrasē – dienu pēc tam, kad Vecpilī būs noskaidroti Latvijas autokrosa čempionāta otrā posma rezultāti.

Jau ziņots, ka Vecpils autotrasē sestdien notiks LČ autokrosā 2. posms, bet svētdien uzvarētājus noskaidros folkreisa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa dalībnieki. Pēc 50 dalībnieku cīņām Latvijas čempionātā svētdien uz starta plāno stāties vairāk nekā 40 otrās dienas sacensību dalībnieki, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Folkreisā par vienīgo uzvaru spēkosies 31 dalībnieks. Favorīti līdzšinējie – savās mājās ar veiksmes trūkumu jācīnās pirmā posma uzvarētājam Sandim Džeriņam (Vecpils, Augstākā pilotāža), gatavs revanšam ir Brenguļos finiša taisnē uzvaru zaudējušais Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing), favorītu pulkā arī Ivo Gabrāns (Sigulda, Streamline Racing), Rihards Dainis (Cēsis, Augstākā pilotāža), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda) un citi.

Gandrīz trešdaļa no sportistiem ir jaunās autosporta cerības – Junioru kausa dalībnieki, kurā startē sportisti vecumā līdz 21 gadam. Favorīti līdzšinējie – Džeriņš, Ēķis, Gabrāns. Tomēr strauji progresē arī brāļi Reinis un Roberts Pelēņi, daudz tiek gaidīts no debitantiem Mārtiņa Spīķa (Rīga, Autocross.lv Juniors), Jāņa Orbidāna (Tukums, Autocross.lv Juniors) un Dāvja Emīla Ūdra (Jelgava, Autocross.lv Juniors). Sarežģīta cīņa sagaida vienīgo klasiskās piedziņas braucēju Klāvu Benefeldu (Skrunda) – viņa VAZ 21061 nopietna cīņa pret priekšpiedziņas auto braucējiem. Taču Klāvs, kurš arī ir Junioru ieskaites dalībnieks, var izmantot stabilas punktu krāšanas trumpi.

Arī šajā sacīkstē vairākiem sportistiem būs debijas cīņa: savam pirmajam folkreisam gatavojas Armands Aseriņš (Rīga), Egils Dreimanis (Liepāja), Edijs Ošs (Rīga) un Uģis Kozlovskis (Vecumnieki).

LAF Krosa komisijas kausa 7. posms var izrādīties izšķirošs cīņā par šī seriāla uzvaru. Pēc svētdienas cīņas LAF Krosa komisijas kausā būs atlikuši divi posmi. Ja Vecpilī veiksmīgi startēs kopvērtējuma līderis Andis Kļava (Lapmežciems, Autocross.lv Autokrosa komanda), viņš var ļoti pietuvoties kopvērtējuma uzvarai. Viņa galvenais konkurents šajā cīņā ir Jānis Dreimanis (Salacgrīva, SK Salaca), kurš līdz šim nav ļāvis Kļavam izveidot pārāk lielu pārsvaru kopvērtējumā.

Tomēr abu drauds ir ar pilnpiedziņas auto startējošais Ints Jeršovs (Rīga, Autocross.lv Autokrosa komanda). Pēc izlaistiem pirmajiem ziemas posmiem Jeršovs guvis vairākas uzvaras, strauji pietuvojoties kausa izcīņas līderiem. Ja panākumu sērija turpināsies, pēdējo posmi var izrādīties īpaši aizraujoši.

Vecpils posmā autokrosa klasē cīnīsies vismaz 12 dalībnieki, taču iespējams dalībnieku skaita papildinājums pēc sestdienas cīņām čempionātā – ja tehnika būs vesela, sportisti var palikt arī uz otro dienu.

Informācija un dalībnieku sastāvi: www.autocross.lv

Latvijas čempionāta dalībnieku saraksts: http://www.autocross.lv/AC3/wp-content/uploads/2013/06/Pieteikumi-Autokross-2013.html

LAF Folkreisa Vasaras kausa dalībnieku saraksts: http://www.autocross.lv/AC3/wp-content/uploads/2013/06/F2013-FVK2-Vecpils.html

LAF Krosa komisijas kausa dalībnieku saraksts: http://www.autocross.lv/AC3/wp-content/uploads/2013/06/Pieteikumi-KKK7Kross-Vecpils-3006.html

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV