Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Sākas lielākās orientēšanās sacensība Latvijā - Kāpa 2013

Easyget.lv, 28.06.2013. 12:15

Šodien, 28.jūnijā, Miķeļbākā sāksies orientēšanās trīsdienas “Kāpa 2013”, kas notiks jau 27.reizi un gadu gaitā ir kļuvušas par populārākajām orientēšanās sacensībām Latvijā, šogad pulcinot vairāk nekā 1600 dalībniekus, informē LOF preses dienesa pārstāvis Janis Tamužs.
Sākas lielākās orientēšanās sacensība Latvijā - Kāpa 2013

Sacensību kopvērtējuma uzvarētājus noteiks trīs individuālo distanūc ar intervālu startu kopvērtējums, bet elites grupās otrajā dienā sacensības notiks Pasaules Ranga ieskaitē. Sacensību norisei ir izvēlēta Irbene, kur 2008.gadā norisinājās Eiropas Čempionāta garās distances fināls un Miķeļbākas apkārtne, kur orientieristi iepazīsies ar gluži jaunu apvidu, kas orientēšanās sacensībām nav izmantots. Sacensībās “Kāpa 2013” sacīkstes notiks ne tikai orientēšanās skrējienā, bet arī velo orientēšanās un taku orientēšanās disciplīnās.

Elites grupās gaidāma spraigākā cīņa par labāko sešinieku, kas tiks apbalvots. Starta sarakstos lasāmi teju vai visu Latvijas labāko orientietistu vārdi. Sieviešu elitē par galveno favorīti uzskatāma Aija Skrastiņa, bet spēcīgu konkurenci cīņā par uzvaru viņai var sagādāt arī lietuviete Sandra Paužaite. Vīriešu elitē startēs gan Edgars Bertuks, gan Mārtiņš Sirmais un citi Latvijas izlases dalībnieki, bet, tā kā strauji tuvojas Pasaules Čempionāts, iespējams, ka izlases līderi nestartēs visas dienas un neiesaistīsies cīņā par uzvaru kopvērtējumā.

Vairāk par Latvijas orientēšanās svētku norisi var uzzināt sacensību mājaslapā www.kapa2013.lv.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV