Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Daugavpils trešo gadu uzņem Latvijas drifta čempionātu

Easyget.lv, 02.07.2013. 13:14

Nākamās nedēļas sestdienā, 13. jūlijā, trešo gadu pēc kārtas Daugavpilī viesosies Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa dalībnieki.

Sacensības norisināsies, pieminot aizvadītā gada decembrī bojā gājušo drifta braucēju Gati Lapānu. Atgādinām, ka Gatis Lapāns uzvarējis abos Daugavpils posmos.

Latvijas PRO drifta čempionātam šis jau būs ceturtais no sešiem sezonas posmiem, bet Latvijas drifta kausam trešais no pieciem posmiem, līdz ar to abos seriālos saasināsies cīņas par kopvērtējumu. Kausa Street klasē pēc diviem posmiem līderos ir Kārlis Graustiņš, ProAm pirmais – Raivis Graudiņš, bet čempionāta PRO ieskaites rezultāti pēc trešā posma vēl nav apkopoti.

Spraigas cīņas solās būt visās trīs klasēs, bet vislielākie dūmi sagaidāmi no PRO pilotiem. Mērķi cīnīties par čempiona titulu sev izvirzījuši vairāki vadošie Latvijas braucēji, to starpā divkārtējais čempions Jānis Eglīte un pagājušā gada čempions Edmunds Ērglis. Daugavpilī redzēsim arī Ingemāru Jēkabsonu, kurš EEDC 4. posmā uzrādīja iespaidīgu sniegumu, tāpat arī ceram uz starta redzēt publikas favorītu Ivo Cīruli.

Ņemot vērā pagājušo Daugavpils sacensību pieredzi, kopā uz starta solās iziet ap 50 dalībniekiem. Daļu no tiem Street un ProAm klasēs veidos arī vietējie Latgales reģiona braucēji, kuri parūpēsies par interesantu konkurenci jau labi zināmajiem drifta kausa dalībniekiem. Jāatzīmē, ka pirmo reizi Latvijas drifta čempionāta un drifta kausa sacensībās tiks piedāvāts 700 eiro liels balvu fonds, kas tiks sadalīts starp visu trīs klašu pirmajām trīs vietām.

Sacensību oficiālie treniņi risināsies piektdienā, 12. jūlijā, no 14:00 līdz 19:45, pēc kuriem visi piloti dosies tradicionālajā parādes braucienā uz Daugavpils Vienības laukumu. Sestdien, 13. jūlijā, treniņi sāksies jau no paša rīta, bet sacensību atklāšana noteikta plkst. 14:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV