Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pasaules motokrosa elite ierodas Ķegumā

Easyget.lv, 05.07.2013. 09:44

Laiku līdz MX1 Latvijas Grand Prix startam jau var sākt skaitīt stundās, tādēļ motokrosa trasē "Zelta Zirgs" sāk ierasties pasaules stiprākie motokrosisti, kuri jau 6. un 7. jūlijā cīnīsies par Latvijas Grand Prix.
Pasaules motokrosa elite ierodas Ķegumā

Šogad Ķegumā ir ieradušies visi sīvākie konkurenti, un ir gaidāma spraiga cīņa, jo visi spēcīgākie sportisti ir ierindā, un katrs Latvijas GP plāno izcīnīt vietu uz goda pjedestāla un maksimālo čempionāta punktu skaitu, informē Latvijas Grand Prix preses sekretārs Ģirts Avotiņš.

MX1 klasē cīņa būs ļoti sīva – uz starta Ķegumā stāsies ne vien visi čempionāta kopvērtējuma TOP 10 braucēji, bet arī sportisti, kuriem Ķegumā vienmēr ir izdevies iejaukties cīņā par medaļām. Šobrīd pārliecinošs čempionāta līderis ir itālis Antonio Kairolī, savukārt cīņa par atlikušajām vietām pirmajā trijniekā ir ļoti sīva – Gotje Paulinu, Klemetu Dezālu un Kenu Dedīkeru šķir vien 39 punkti. Šiem vīriem Ķegumā neies viegli, jo viņu duelī var iejauksies tādi sportisti, kā krievs Jevgēņijs Bobriševs un igaunis Tanels Leoks, kuri Ķeguma trasi ļoti labi pazīst, un vienmēr ir bijuši ļoti tuvu goda pjedestālam. Sagaidāms, ka mūsu kaimiņiem līdzi turēs arī pašu Matīss Karro, un padarīs šo cīņu vēl karstāku.

MX2 klasē līderis nīderlandietis Džefrijs Herlings ir par vairāk nekā simts punktiem atrāvies no francūža Jordi Tiksiera, kurš savukārt arī ir drošā attālumā no sekotājiem. Taču Latvijas Grand Prix var izbojāt Herlinga uzvaru sēriju, jo trīs gadu laikā Ķegumā viņš ir spējis uzvarēt tikai vienā braucienā. Turklāt vairākos šā gada GP braucienos Dž. Herlings ir zaudējis gan austrālietim D. Ferrisam, gan Krievijas sportistam A. Tonkovam, gan arī citiem vadošajiem MX2 klases braucējiem. Tapēc arī Latvijas GP laikā Ķegumā atliek vien jautājums, vai būs kāds, kurš spēs izmantot "Zelta Zirga" dotās iespējas.

Eiropas čempionāta EMX250 ieskaitē sezona Latvijā sasniegs savu zenītu. Šobrīd čempionāta līderi ir divi šveicieši – Valentīns Guilods un Džeremijs Sīvers, taču arī beļģis Damons Graulus spēj būt līdzvērtīgi ātrs. Ļoti iespējams, ka mājas trasē šo trīs sportistu cīņā spēs iejaukties arī latvietis Kārlis Sabulis, kurš, debitējot Zviedrijas GP, spēja reāli pietuvoties līderu pieciniekam. Šīs klases līderiem ir jārēķinās arī ar nīderlandieti Maiku Krasu, kurš čempionātā atgriezīsies tikai Ķegumā, bet gadu atpakaļ šeit spēja izcīnīt trešo vietu.

EMX125 klasē visiem Latvijas līdzjutējiem ir jātur īkšķi, lai nekas nemainās un šīs klases līderis arī šoreiz ir ātrākais par visiem citiem – aizvadītajos divos čempionāta posmos uzvaras izcīnīja latvietis Pauls Jonass, un tieši viņš ir EMX125 čempionāta līderis. Pateicoties savai uzvaru sērijai, Paulam ir izdevies jau sarūpēt vērā ņemamu punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, no kuriem neviens nav tik stabils, lai kāptu Jonasam uz papēžiem. Šobrīd seši no tuvākajiem sekotājiem čempionāta kopvērtējumā ir nopelnījuši gandrīz vienādu punktu skaitu – Kalvinu Vlānderenu, Nikolasu Derkourtu, Henriju Džakobi, Frederiku Vandervlistu, Antonu Lundgrenu un Rikardo Righi šķir tikai astoņi punkti. Taču neaizmirsīsim arī citu Latvijas jauno talantu Tomasu Šileiku, jo, kā saka – mājas trasē pat sienas palīdz.

Latvijas Grand Prix organizatori aicina visus Latvijas motosporta fanus atbalstīt Latvijas sportistus gan sestdien, gan svētdien, un būt klāt pirmajā Latvijas Grand Prix, kurā uz goda pjedestāla ir pamatotas cerības ieraudzīt arī latviešu sportistus. Aicinām neaizmirst mājās arī Latvijas karogus!

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix un motocentru Zelta Zirgs iespējams atrast šo sacensību mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com. Biļetes MX1 Latvijas GP apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs".

Foto: Publicitātes foto, (c) motocrossmx1.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV