Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvieši starp 20 labākajiem PČ junioriem orientēšanās sportā

Easyget.lv, 05.07.2013. 14:27

Čehijā turpinās Pasaules Junioru čempionāts orientēšanās sportā, un tajā ar labiem rezultātiem Latviju pārstāv jaunie sportisti. Vidējās distances finālam kvalificējās 6 komandas dalībnieki, no kuriem finālā labāko rezultātu uzrādīja Dāvis Dišlers - 15.vieta. Bet labāko divdesmitniekā iekļuva arī Jānis Sārs - 16.vieta - un Rūdolfs Zērnis - 18.vieta. Mikum Puriņam - 61. rezultāts. Sieviešu junioru grupā Sandra Grosberga ierindojās 29., bet Līga Valdmane - 35.vietā.

Vidējās distances apvidus bija sarežģītākais un fiziski smagākais, ko Čehijā var piedāvāt priekš orientēšanās sacensībām. Uz kalna nogāzes izvietoto kontrolpunktu meklēšanu apgrūtināja visur esošie akmens bluķi un klintis, kas sasniedza pat 10m augstumu. Par Pasaules Junioru čempionāta vidējās distances uzvarētājiem kļuva Emīls Svensks no Zviedrijas un Miri Trane Oduma no Dānijas.

Ar pasaules labākajiem junioriem mūsu sportistiem neizdevās sacensties galvenokārt pieļauto orientēšanās kļūdu dēļ. Tomēr augsto 15.vietu spēja izcīnīt Dāvis Dišlers, tādējādi uzlabojot savu garajā distancē iegūto 16.pozīciju. Turpat sekoja arī Jānis Sārs, 17.vietā un Rūdolfs Zērnis kā 19.ātrākais. 3 Latvijas juniori starp 20 labākajiem liek ar optimismu gaidīt trīs etapu stafeti čempionāta pēdējā dienā - 6.jūlijā. A finālā iekļuva, bet tajā lielo kļūdu dēļ pēdējā, 61.vietā, ierindojās Mikus Puriņš. Sieviešu konkurencē Sandra Grosberga finišēja 29.vietā, bet Līga Valdmane - 35.

Dāvis Dišlers par savu startu: "Pirms starta jau šķita, ka kājas būs labā līmenī. Diemžēl nespēju pietiekami koncentrēties jau pašā distances sākumā, tāpēc stipri kļūdījos uz salīdzinoši vienkāršo pirmo kontrolpunktu. Tālāk saņēmos un pārējo distanci veicu pietiekami labi. Mežā pārvietojos līderu ātrumā, tāpēc pilnīgi apmierināts ar rezultātu nevaru būt. Tomēr 15. vieta šādā vidējā distancē nav slikts sasniegums. Turpinājumā plānā sprints, uz ko lieku lielākas cerības."

Pasaules Junioru čempionāts orientēšanās sportā turpināsies ar sprinta distanci šodien, 5.jūlijā un stafeti 6.jūlijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV