Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Ar Antonio Kairolī uzvaru noslēdzies MX1 Latvijas Grand Prix Ķegumā

Easyget.lv, 08.07.2013. 09:08

Ķeguma mototrasē "Zelta Zirgs" 6. un 7. jūlijā norisinājās Baltijā nozīmīgākās motokrosa sacensības – Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix, kurā notika cīņa arī divās Eiropas čempionāta klasēs. 2013. gada Latvijas Grand Prix karaliskajā MX1 klasē šogad izcīnīja itālis Antonio Kairolī, savukārt Latvijas līdzjutējus visvairāk priecēja Pauls Jonass, kurš, turpinot savu uzvaras gājienu EMX125 klasē, plūca uzvaras laurus arī dzimtenē, informē Latvijas Grand Prix preses sekretārs Ģirts Avotiņš.
Ar Antonio Kairolī uzvaru noslēdzies MX1 Latvijas Grand Prix Ķegumā

MX1 klasē abos braucienos līderu trijnieks bija nemainīgs – pirmajā braucienā uzvarēja beļģis Kens Dedīkers, aiz sevis atstājot savu komandas biedru, čempionāta līderi Antonio Kairolī. Savukārt otrajā braucienā viss notika apgrieztā secībā, kas ļāva Kairolī izcīnīt Latvijas Grand Prix. Abos braucienos un kopvērtējumā stabilu trešo vietu ieņēma beļģis Klements Dezāls. No latviešu sportistiem MX1 klasē spēcīgākais bija Matīss Karro. Pirmajā braucienā viņš pēc starta bija devītajā pozīcijā, taču to nespēja nosargāt un līdz finišam noslīdēja līdz 16. vietai, taču otrajā braucienā jau viņam gāja daudz labāk un no līdzīgas pozīcijas pēc starta viņš zaudēja tikai vienu vietu un finišēja 10. pozīcijā, kopvērtējumā izcīnot 16 čempionāta punktus un 13. vietu. Augustam Justam Ķegumā, finišējot 21. un 18. vietā, izdevās izcīnīt 19. vietu un 3 čempionāta punktus. Dāvis Ivanovs ar 19. un 21. vietu nopelnīja divus punktus un 21. vietu. Ivo Šteinbergs finišēja 24. un 20. vietā, saņemot vienu čempionāta punktu, bet Dāvis Līvs šoreiz nenopelnīja nevienu punktu, jo abos braucienos spēja finišēt tikai ārpus pirmā divdesmitnieka – 27. un 21. vietā.

Nīderlandietis Džefrijs Herlings mototrasē "Zelta Zirgs" pierādīja, ka MX2 klasē konkurentu viņam nav. Pat pirmajā braucienā, kad startā līdera pozīciju izcīnīja spānis Hose Butrons, Herlings spēja viņu trešajā aplī apsteigt un līdz finišam atrauties vairāk nekā par 40 sekundēm. Trešo vietu pirmajā braucienā izcīnīja vēl viens nīderlandietis Glens Koldenhofs. Šajā braucienā latvietis Roberts Justs pēc stara izrāvās 15. vietā, taču līdz finišam nespēja šo pozīciju noturēt un finišu sasniedza vien 19. vietā.

Otro MX2 klases braucienu Džefrijs Herlings uzreiz uzsāka kā līderis un līdz finišam spēja no sekotājiem atrauties par vairāk kā 50 sekundēm. Sākotnēji sīva cīņa izvērtās par atlikušajām vietām uz goda pjedestāla. Tajā iesaistījās Hose Butrons, itālis Alesandro Lupino un francūzis Jordi Tiksiers. Sākumā no viņiem ātrāks bija Butrons, bet tad no cīņas izstājās Lupino un Tiksiers apsteidza arī Butronu, kurš līdz finišam arī vairs nespēja atgūt otro vietu un finišēja trešajā. Abu braucienu kopvērtējumā Tiksiers spēja apsteigt Butronu un ieņēma otro vietu. Roberts Justs otrā brauciena pirmo apli pabeidza 21. vietā, sacensības gaitā viņš spēja pakāpties līdz pat 16. vietai, taču līdz finišam atkal Justs atkrita līdz pat 21. vietai. Abu braucienu summā Justs Latvijas GP nopelnīja 2 čempionāta punktus un ierindojās 24. vietā.

Latviešu motosporta fanu gaviles un ovācijas nopelnīja Pauls Jonass, kurš Eiropas motokrosa čempionāta EMX125 ieskaites finālbraucienā izcīnīja uzvaru. Tādējādi Pauls Jonass turpina savu uzvaru sēriju čempionātā – ar četrām uzvarām un 100 punktiem viņš ir pārliecinošs čempionāta līderis. Otro vietu Latvijas GP izcīnīja nīderlandietis Frederiks Vandervlists, savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa francūzis Nikolass Derkourts, kurš startā izcīnīja līdera pozīciju un spēja to nosargāt tikai vienu apli. Tomasam Šileikam Ķegumā neizdevās atkārtot Zviedrijas GP sasniegto rezultātu – šoreiz Tomass finišēja 12. vietā. Kristers Drevinskis savā EMX125 debijas posmā pēc vidēji veiksmīga starta centās noķert Šileiku, taču piedzīvoja kritienu un zaudēja vairākas pozīcijas. Līdz finišam Drevinskis spēja atgūt savu iepriekšējo pozīciju un finišēja 16. vietā.

Neveiksme piemeklēja mūsu EMX250 klases pārstāvi Kārli Sabuli. Pēc veiksmīgas kvalifikācijas un pusfināla cīņas viņš bija ieguvis tiesības startēt no 3. starta vietas. Diemžēl īsi pēc starta Kārlis piedzīvoja kritienu un ilgi lielajā burzmā nevarēja piecelt savu motociklu. Līdz ar to Kārlim sacensības bija jāturpina teju no pašām beigām. Visa brauciena laikā Sabulis spēja no 37. vietas pakāpties līdz 23. vietai. EMX250 klases finālā godalgotās vietas savā starpā sadalīja šveicieši Džeremijs Sīvers un Valentīns Guilods.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix - notika pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, kas finansēja GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix un motocentru Zelta Zirgs iespējams atrast šo sacensību mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com.

Foto: Antonio Kairolī. Foto (c) Gatis Pladars

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV