Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kreiļus aicina uz pirmo Baltijas kausu golfā

Easyget.lv, 08.07.2013. 18:03

Svētdien, 21. jūlijā, golfa klubā „Viesturi” pirmo reizi Baltijā tiks rīkotas golfa sacensības kreiļiem.
Kreiļus aicina uz pirmo Baltijas kausu golfā

Golfa kluba “Viesturi” prezidents Gunārs Pīlādzis norāda, ka “Kreiļu kauss” notiks pirmo reizi ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā, tāpēc uz šo turnīru ir ieaicināti kreiļi arī no Lietuvas un Igaunijas, kā arī Somijas, Zviedrijas, Krievijas un citām valstīm.

“Kreiļu kauss” būs ne tikai kreiļu golfa sacensības. “Tā vienlaicīgi ir iespēja popularizēt golfu, popularizēt Latvijas golfa laukumus un dzīvi, kā arī vēl viena iespēja kopā satuvināt kreiļus,” skaidro Gunārs Pīlādzis.

“Esmu dzirdējis, ka jau iepriekš Latvijā ir rīkoti pasākumi kreiļiem, un tie guvuši atsaucību, tāpēc esmu cerīgs, ka kreiļi atsauksies arī uz šo pasākumu. Cilvēki vēlas socializēties, vēlas būt vēl vairāk kopā, apspriesties, komunicēt. Golfa laukums tam ir kā radīts!” uzskata Gunārs Pīlādzis.

Sacensības varēs piedalīties gan kungi, gan dāmas. Vienīgais ierobežojums, ja to tā var nosaukt, ka drīkst spēlēt tikai ar kreiļu nūjām. Dalībniekiem būs jāizspēlē 18 bedrītes, tātad golfa laukuma “Viesturi” 9 bedrītes nāksies izspēlēt divas reizes, sacensībās pavadot apmērām piecas stundas.

Līdzīgi kā citos golfa laukumus, arī “Viesturi” ir kreiļiem draudzīgi. Te var gan nopirkt, gan arī izīrēt kreiļu nūjas, kreiļiem nepieciešams arī savādāks cimds, ko golferi lieto tālajiem sitieniem un velk tikai vienā rokā.

“Es ceru, ka mūsu aizsāktais “Kreiļu kauss” kļūs ikgadēju tradīciju, un turpmāk ik gadu pie mums sabrauks golfu spēlējošie kreiļi no tuvām un tālākām valstīm. Mums šobrīd ir grūti iekļūt nopietno Eiropas mēroga sacensību kalendāros, taču ar šādu radošu un specifisku piedāvājumu mēs varam būt interesanti un pamanīti arī plašākā mērogā,” ieceres skaidro Gunārs Pīlādzis.

Foto (c) flickr.com/Tord Sollie

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV