Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Triatel xRace Ventspils nakts posmā uzvar EBIKE

Easyget.lv, 09.07.2013. 11:43

Naktī no 6. uz 7.jūliju Ventspilī norisinājās trešais „Triatel xRace” piedzīvojumu sacensību seriāla posms. Šis bija nakts posms, kas ir aizraujošs ar to, ka dalībniekiem distances veikšana jāveic tumsā. Sacensībās ar lielu atrāvienu uzvarēja komanda EBIKE, otrie finišēja komandas ISOSTAR un aiz viņiem Montažnieks-D.
Triatel xRace Ventspils nakts posmā uzvar EBIKE

Nakts posmi, kas ir „Triatel xRace” piedzīvojumu sacensību katra gada seriāla tradīcija, atšķīrās ne tikai ar to, ka dalībniekiem distanci jāveic tumsā, bet šīs distances ir garākās nekā parasti. Par pārsteigumu organizatoriem, līderu komandas varēja noturēt lielu ātrumu arī tumsā. Tā ātrākā „Garmin” sporta klases komanda EBIKE paveica distanci ap 100km skrienot, braucot ar velo un laivu 6 stundās un 56 minūtēs, apsteidzot ISOSTAR komandu par 21 minūti un Montažnieks-D vairāk nekā par pusstundu. Šīs trīs komandas kļuva arī par uzvarētājiem uzņēmumu garajā distancē. Savukārt „Sportland” tautas distancē uz pjedestālu uzkāpa jaunie līderi - ventspilnieku komanda Mežā galvenais, kas finišēja 4 stundās un 46 minūtēs, paveicot ap 70km distanci. Uzņēmumu īsas distances trijnieks ir komandas IMPRO, Statoil MILES un INITIATIVE LATVIA. Sacensību distances GPS atskats, ir pieejams www.mansgps.lv.

„Posms bija aizraujošs no sākuma līdz pat finiša līnijai. Nepieciešamība pārdomāt vairākus soļus uz priekšu, liela stratēģiju izvēle, kā pildīt uzdevumus, neļāva mums atslābināties līdz pat pēdējai minūtei. Distances laikā vairākas reizes bijām apsteigti ar citām līderu komandām, toties riskantais lēmums par komandas dalīšanos vienā no distances uzdevumiem, ļāva mums atrauties un noturēt pārsvaru līdz pašam finišam,” tā Andris Ansabergs, komandas EBIKE kapteinis.

„”Triatel xRace” norisinās 4 gadus un jau 3. gadu kā obligātais posms ir nakts posms. Lai arī distances veikšanā naktī prasa lielāku fizisko spēku, asāku prātu un spēju noturēt uzmanību par spīti miegam, dalībnieki it īpaši gaida un novērtē šos posmus. Komandas, kas startē xRace vairākus gadus, šo posmu Ventspilī atzina ka īpaši skaistu, aizraujošu, kas prasīja labu komandas sadarbību, uzmanību un precizitāti. Arī mums kā organizatoriem nakts posmi ir sarežģītāki, tādēļ dalībnieku labas atsauksmes pēc posma un Ventspils domes aicinājums arī nākošgad organizēt pie viņiem sacensībās ir labākais novērtējums mums,” atzīst „Triatel xRace” organizators Jānis Vanags.

Triatel xRace sacensības šogad norisināsies vēl divās Latvijas pilsētās 17.augustā Rīgā – Rīgas svētki 2013 ietvaros un noslēguma posms ar kopvērtējuma apbalvošanas ceremoniju 21.septembrī Jūrmalā un tās apkārtnē. Lētākā pieteikšanās Rīgas posmam ir līdz 28. jūlijam mājas lapā www.xrace.lv.

Sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Atkarībā no izvēlētās distances trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV