Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Sprite Slam dunk“ uzvaras laurus plūc Džastins Dārlingtons

Easyget.lv, 10.07.2013. 09:45

Grīziņkalna skeitparkā otrdien, 9.jūlijā, starptautiskajās „Sprite Slam dunk“ sacensībās uzvaru un 1000 eiro vērto balvu izcīnīja kanādietis Džastins Dārlingtons, otrajā vietā atstājot pašmāju sportistu Kristapu Dārgo.
„Sprite Slam dunk“ uzvaras laurus plūc Džastins Dārlingtons

Galerijas:

Lai arī Dž.Dārlingtons („Jus Fly“) tiek uzskatīts par pasaulē labāko „dankeri“, kura māka iemest basketbola bumbu grozā no augšas pārsteidz ar savu akrobātiku, viņam otrdien nācās sīvi pacīnīties, lai arī atsaucīgās Grīziņkalna publikas priekšā pierādītu savu titulu. Kanādietim sīvākie konkurenti izrādījās pašmāju K.Dārgais, ar kuru abi cīnījās sacensību finālā un kurš pirms iekļūšanas tajā no kanādieša atpalika tikai par vienu punktu, kā arī Eiropā labākais „dankeris“ Dmitrijs Krivenko („Smoove“), kuram Dž.Dārlingtons iepriekš ir piekāpies citos konkursos.

„Sprite Slam dunk“ sacensībās piedalījās arī pieredzējušais un atraktīvais poļu sportists Emīls Olševskis („Slash“), kā arī, pirms tam izturot atlases sacensības, vēl divi Latvijas sportisti – Roberts Jaunozols un Kārlis Apsītis. „Dankeru“ sniegumu savukārt vērtēja ne tikai Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, bet arī basketbolisti Jānis Blūms, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš un Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Lai arī otrdienas konkursā Dž.Dārlingtons bija pārliecinošs līderis, viņa ierašanās Grīziņkalnā notika ne bez starpgadījumiem – dabas stihijas dēļ lidmašīnu reisi kavējās, tāpēc kanādietis Rīgas lidostā ieradās dienu vēlāk kā gaidīts un tikai pusstundu pirms pasākuma sākuma. „Es „dankoju“ svešās kurpēs, jo nebija laika sagaidīt bagāžu. Tās neattur mani no lēkšanas augstāk, taču tajās ir ārkārtīgi neērti „dankot“, gluži kā izejamās kurpēs,“ atzina Dž.Dārlingtons.

Kanādietis atzinīgi novērtēja vakara sīvāko pretinieku - K.Dārgo. „Kad pirmo reizi Rumānijā satiku Dārgo, biju pārsteigts par viņa „dankošanas“ prasmi un vecumu. Viņš ir progresējis daudz ātrāk, nekā es savulaik viņa vecumā. „Dankot“ sāku 18 gados, bet Kristaps šādā vecumā izpildīja jau daudz augstāka līmeņa „dankus“. Man bija vajadzīgs laiks, lai nokļūtu tur, kur šobrīd esmu. Viņam ir laimējies, ka augot varēja uz mums raudzīties kā uz piemēriem, man bija viss jāsāk no „nulles“. Tā ir viņa priekšrocība un mans mīnuss, bet jebkurā gadījumā mēs abi esam „dankeri“,“ pauda Dž.Dārlingtons.

„Man šodien ir ļoti labi konkurenti, kā esmu teicis neskaitāmas reizes – labākais pasaulē un labākais Eiropā,“ savukārt sacīja K.Dārgais. Lai arī basketbolists atzina, ka pirms sacensībām bijis neliels uztraukums, „tajā brīdī, kad rokās paņem bumbu un esi tu un grozs, uztraukums pazūd“.

Otrdienas sacensības notika pārpildītu tribīņu priekšā – uz Grīziņkalnu vērot pasaulē, Eiropā un Latvijā labāko „dankeru“ sniegumu ieradās milzīgs skatītāju un atbalstītāju pulks.

Skatītājiem pasākuma laikā arī uzstājās moto kaskadieru komanda „Stuntfighters“, kas nupat atgriezusies no mēneša ilgā brauciena pa Krieviju, kura laikā mēroti 10 000 km. Nepārspējamus paraugdemonstrējumus uz motocikliem demonstrēja arī viņu kolēģi no Somijas. Sacensību laikā publiku palīdzēja „uzkurināt“ nevien sacensību vadītājs Renārs Zeltiņš, bet arī bundzinieks Mārtiņš Opmanis, Dj Get Dizzy, Latvijas Universitātes karsējmeitenes un citi mākslinieki.

Otrdien „Sprite Slam dunk“ konkurss notika tradicionālā ielu basketbola „Ghetto Basket“ turnīra laikā un pēc mūzikas konkursa „Ghetto Faktors“ dalībnieku uzstāšanās.

Jāpiebilst, ka visiem ielu basketbola turnīra „Ghetto Basket“ licencētajiem spēlētājiem, kuri ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games“ organizētajās sacensībās piedalīsies no 5.jūlija līdz 31.augustam, būs iespējams piedalīties „Sprite“ izspēlē „Brauciens uz NBA Zvaigžņu spēli ASV“.

Vairāk par „Sprite Slam dunk“ dalībniekiem: www.ghettofamily.com

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV