Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Papildinot NEZ rallijkrosu, folkreiss meklē jaunu uzvarētāju

Easyget.lv, 12.07.2013. 14:14

Nedēļas nogalē sporta kompleksā Mūsa, pie Bauskas, centrālais notikums būs NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta trešais posms. Tomēr šī sacīkste būs svarīga arī Latvijas folkreisa kolektīvam – sestdien un svētdien jānoskaidro LAF Folkreisa Vasaras kausa 3. posma uzvarētājs, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Kopā vērtējot gan folkreisa ziemas sezonu, gan aizvadītos LAF Folkreisa Vasaras kausa divus posmus, septiņās sacīkstēs uzvaras guvuši seši dažādi sportisti. Ermīns Vācietis (Rīga) uzvarēja Ziemas kausa pirmajā un pēdējā sacīkstē, bet pārējās cīņas uzvarējuši Rihards Dainis (Cēsis, Augstākā pilotāža), Ivo Gabrāns (Sigulda, Streamline Racing), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), Sandis Džeriņš (Vecpils, Augstākā pilotāža) un Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing). Visi, izņemot cīņai nepieteikto Vācieti, ir favorīti arī gaidāmajā cīņā Mūsas trasē.

Folkreisa Vasaras kausa trešais posms būs divu dienu pasākums – sestdien tiks aizvadīti brīvie treniņi un pirmās divas kvalifikācijas, svētdien – atlikušās divas kvalifikācijas, pusfināli un fināls. Pieteikto dalībnieku skaits, kuri spēkosies par vienīgo uzvaru, ir 31 sportists.

Pirmajā Vasaras kausa posmā Valmierā labākais bija Sandis Džeriņš, kurš par mata tiesu apsteidza Mārtiņu Starku. Otrajā posmā Vecpilī Mārtiņš revanšējās ar uzviju – uzvara, turklāt Sandim māju trasē finālā nācās piedzīvot kūleni. Starks, attiecīgi, arī LAF Folkreisa Vasaras kausa kopvērtējuma līderis, sasniedzot 37 punktus. Sekotājiem kopvērtējumā – Dainim un Gabrānam – pa 30 punktiem, Džeriņš ar uzvaru un avāriju sakolekcionējis 28 punktus. Mūsas posms izšķirs, kurā virzienā svērsies sezonas turpinājums – Starks veidos lielāku pārsvaru? Džeriņš, kurš šovasar uzvarējis visus braucienus (arī kvalifikācijas), izņemot Vecpils finālu, atgriezīsies uz uzvaru takas? Laiks Gabrāna un Daiņa izšķirošajiem izrāvieniem? Renārs Ēķis atkopsies no nelielās neveiksmju sērijas? Vai, varbūt tomēr septītais uzvarētājs astoņos posmos?

Junioru kausā pašlaik līderpozīcijā ir Gabrāns, seko Džeriņš, bet trešo vietu dala visi trīs Autocross.lv Folkreisa komandas braucēji – Ēķis un brāļi Reinis un Roberts Pelēņi (abi –Jelgava), kuri šovasar demonstrē lielisku progresu. Kopumā Junioru kausā – braucēji vecumā līdz 21 gadam – startējuši jau deviņi sportisti, turklāt nedēļas nogalē debitēs arī desmitais: ar aizmugures piedziņas Porsche uz starta stāsies Arnolds Briedis Blīdene), kam šī būs debijas sacīkste folkreisā.

Ja par debitantiem, tad Mūsā tie būs trīs. Pirmo cīņu folkreisā aizvadīs Briedis, kā arī Juris Radvils (Bērze) un Armands Pārupe (Rīga), kurš vairāk zināms kā rallija un rallijsprinta sacensību stūrmanis.

LAF Folkreisa Vasaras kausa komandu vērtējumā vadībā ir Džeriņa, Daiņa un Edija Slokas (Madona) pārstāvētā Augstākā pilotāža, kam seko Streamline Racing un Autocross.lv Folkreisa komanda.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV