Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

PČ vidējās distances finālā Ingai Dambei 12.vieta

Easyget.lv, 13.07.2013. 11:33

Piektdien Somijā, Vuokati notika Pasaules čempionāta orientēšanās sportā vidējās distances fināla sacensības. Sieviešu konkurencē augsto 12. vietu izcīnīja Inga Dambe. Finālam bija kvalificējusies arī Laura Vīķe, kura finišēja 39.vietā, informē LOF preses dienests.
PČ vidējās distances finālā Ingai Dambei 12.vieta

Sieviešu vidējās distances finālā Latvijas izlases lielākās cerības saistījās ar Ingu Dambi, kura jau vairākus gadus dzīvo un trenējas Somijā, kā arī uzvarēja savā kvalifikācijas grupā. Pēc kvalifikācijas Dambe pauda cerības, ka fināls būs vairāk tehniski nevis fiziski izaicinošs. Finālā piedāvātā distance bija fiziski smaga - lieli kalni, maz taku un skriešanu apgrūtināja mīkstais pamats, kas mijās ar akmeņiem un klintīm. Sieviešu fināla distance bija 5,0km gara.

Inga Dambe veica stabilu skrējienu tikai ar nelielām kļūdām un ne pašu labāko izvēli garākajā distances etapā. Ar to pietika 12. rezultātam, distanci veicot pa 39.46 un no nu jau 23. Pasaules čempionu titulu īpašnieces Simones Nigli (Šveice) atpaliekot 4:21. Finālā Latviju pārstāvēja arī Laura Vīķe, kurai spēka pietika 39.vietai, 13:54 aiz līderes.

Inga Dambe par savu distanci: ‘Distance bija smaga, bet neizgāju perfekti, nelielas kļūdiņas pašā sākumā un to bija pietiekami daudz, lai zaudētu izredzes uz labu rezultātu. Brīdī, kad izlēmu par garo etapu, likās, ka esmu izvēlējusies labu variantu. Pēdējā aplī varēju dzirdēt katru komentētāja vārdu, tas nedaudz traucēja. Varētu teikt, ka ar 12. vietu esmu apmierināta.“

Šodien Latvijas izlasi stafetē pārstāvēs Līga Ārniece, Inga Dambe un Aija Skrastiņa.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV