Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas komanda triumfē desmit valstu NEZ rallijkrosa cīņā

Easyget.lv, 15.07.2013. 09:54

Latvijas rallijkrosa komanda izcīnīja uzvaru NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Bauskā, Mūsas trasē. Latviešu guva trīs uzvaras četrās klasēs: Reinis Nitišs triumfēja NEZ Super 1600, Juris Spīķis bija labākais NEZ 2000, bet Agris Brediks uzvarēja NEZ Supercars ieskaitē. NEZ Open uzvara tika Norvēģijas braucējam Olam Froshaugam.

NEZ Super 1600 klasē galvenais favorīts bija Eiropas rallijkrosa čempionāta līderis Reinis Nitišs. Jēkabpilietis statusu atpelnīja pārliecinoši, pārspējot 14 citus konkurentus. Vietas uz pjedestāla guva arī lietuvieši Ernests Staponkus un Kaspars Navicks.

NEZ 2000 klasē smagā cīņā Latvijas sportisti guva dubultuzvaru pēc tam, kad no līderpozīcijas izstājās klases kopvērtējuma līderis un pirmo divu posmu uzvarētājs norvēģis Kristians Sandmo. Uzvara nonāca Jura Spīķa rīcībā, bet otrais bija Toms Ziedāns. Trešo vietu sasniedza norvēģis Pers Magne Roirass.

NEZ Open klasē līderis pēc fināla starta bija soms Ari Peka Pilvass, taču tehniska problēma pirmā apļa beigās izslēdza Somijas braucēju no cīņas. Vadībā nonāca norvēģis Ola Froshaugs, kurš aiz sevis noturēja Zviedrijas braucēju Fredriku Salstenu un Dānijas pilotu Pederu T. Jensenu. Labākais no Latvijas bija Andris Maševskis, kurš atraktīvā cīņā guva piekto vietu.

NEZ Supercars klasē Agris Brediks stājās uz starta pirmajā pozīcijā, un kvalifikācijas uzvaru apstiprināja arī finālā. Pārliecinoša uzvara, aiz sevis atstājot pēdējo gadu NEZ Ziemeļeiropas čempionu lietuvieti Kazimieru Gudžjūnu un citu Lietuvas braucēju Aļģimantu Gliku.

Sacensībās Mūsas trasē piedalījās desmit valstu sportisti, no kuram divu valstu braucēji – baltkrievi un poļi – netika ieskaitīti komandu vērtējumā, jo neatrodas NEZ Ziemeļeiropas zonas iedalījumā, startējot ārpus konkurences. Uzvaru komandu vērtējumā guva Latvijas vienība, sasniedzot trīs uzvaras klasēs un 66 punktus. Seko Lietuva ar 39 punktiem, Norvēģija ar 36, Dānija ar 24 punktiem, kā arī Zviedrija, Krievija, Somija un Igaunija.

Kopā ar Ziemeļeiropas rallijkrosu tika aizvadīts arī LAF Folkreisa Vasaras kausa 3. posms. Uzvaru guva Rihards Dainis, aiz sevis atstājot pirmo reizi uz pjedestāla kāpušos Andi Dreimani un Mārtiņu Spīķi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV