Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas komanda izcīna 12.vietu PČ stafetē sieviešu konkurencē

Easyget.lv, 15.07.2013. 10:00

Sestdien Somijā notiekošajā Pasaules čempionātā orientēšanās sportā Latvijas sieviešu stafetes komanda - Līga Ārniece, Inga Dambe, Aija Skrastiņa,- gluži tāpat kā vīriešu komanda, izcīnīja 12.vietu.

Stafetes distance bija Pasaules čempionāta noslēdzošās sacensības. Sportisti sastapās ar līdzīgu apvidu vakardienas vidējās distances finālam - kalnainu, klinšainu un ļoti sarežģītu. Uzreiz pēc vīriešu sacensību finiša, kurā Latvija izcīnīja 12.vietu, sākās sieviešu stafetes sacensības.

Latvijas izlasi pārstāvēja Līga Ārniece, Inga Dambe un Aija Skrastiņa. Līga Ārniece čempionāta laikā demonstrēja labu fizisko formu, Dambe iepriekšējā dienā izcēlās ar 12.vietu vidējā distancē, bet Aija Skrastiņa iepriekš uzrādīja 19. labāko rezultātu garajā distancē. Šāds komandas sastāvs bija pietiekami spēcīgs, lai cīnītos par vietu labāko desmitniekā.

Latvijas sieviešu komanda gāja vīriešu stafešu komandas pēdās un daudz laika zaudēja pirmajā etapā. Līga Ārniece pieļāva lielu kļūdu distances otrajā pusē un finišēja 20. vietā. Inga Dambe ar lielisku sniegumu pacēla komandu uz 13.vietu, bet Aija Skrastiņa pēdējā etapā komandai izcīnīja 12.vietu.

Ar stafešu sacensībām arī 2013.gada Pasaules čempionāts orientēšanās sportā ir noslēdzies. Ar bronzas medaļu garajā distancē izcēlās Edgars Bertuks, un tas liek šo čempionātu Latvijas izlasei novērtēt kā izdevušos. Nākamgad Pasaules čempionāts notiks Itālijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV