Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvieši Čehijā sāks Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā

Easyget.lv, 18.07.2013. 09:57

Ceturtdien Čehijā startēs Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā U23 un junioru vecuma grupu sportistiem. Dalībnieku vidū būs arī 12 Latvijas riteņbraucēji, viņu vidū pagājušā gada Eiropas vicečempions grupas braucienā Andžs Flaksis. Sacensības četru dienu garumā norisināsies individuālajā un grupas braucienā.

Kamēr pasaules vadošie elites vīri startē „Tour de France”, rīt Čehijas pilsētā Olomucā sāksies Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā U23 un junioru grupu sportistiem. Sacensības kopumā ritēs četras dienas, un tajās paredzēts individuālais, kā arī grupas brauciens.

Nozīmīgajā notikumā startēs arī 12 Latvijas U23 un junioru grupu riteņbraucēji. Junioru konkurencē valsts godu aizstāvēs Andrejs Podāns, Kārlis Jirgensons, Valters Čakšs, Arnis Krists Zecmanis, Raivis Sarkans un Maksims Ivanovs. Tikmēr par Eiropas čempionāta medaļām U23 vecuma grupā cīnīsies Toms Skujiņš, Andžs Flaksis, Armands Bēcis, Krists Neilands, Krišjānis Beitāns un Pauls Zvirbulis. Izlases galvenais treneris – Vitālijs Smirnovs.

Pirmajā sacensību dienā - ceturtdien - medaļu komplektus individuālajā braucienā sadalīs juniori un U23 grupas dāmas. Abu grupu sportistiem būs jāveic 23,5 kilometru gara distance ar vairākiem kāpumiem un nobraucieniem. Latvijas sporta līdzjutējiem īpaša uzmanība jāvelta junioru startam. Šeit mūsu valsti pārstāvēs ventspilnieks Arnis Krists Zecmanis, tukumnieks Raivis Sarkans un rīdzinieks Andrejs Podāns. Pēdējais no viņiem triumfēja Latvijas čempionātā individuālajā braucienā, bet iepriekšējās sacensībās vislabāk no Latvijas sportistiem sevi apliecinājis Zecmanis. Sacensību sākums paredzēts pulksten 12.00 (pēc Latvijas laika). Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis atrodas Čehijā un informēs par jaunākajiem rezultātiem.

Latvijas izlases riteņbraucēji un apkalpojošais personāls divas nedēļas atradās Slovākijā, kur varēja trenēties līdzīga reljefa trasē, kāda būs Eiropas čempionātā. Uz Čehiju latvieši pārbrauca tikai šodien. Sportisti arī iepazinās ar individuālā un grupas brauciena trasēm. Kā atzina Latvijas vicečempions individuālajā braucienā Armands Bēcis, tad trase ir ļoti smaga. Netrūkst dažāda augstuma kāpumu un nobraucienu. Bēcis arī sacīja, ka šī distance ir viena no smagākajām pa kādu nācies braukt.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV