Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Eiropas čempionātu latvieši iesāk ar Sarkaņa 37. vietu individuālajā braucienā

Easyget.lv, 18.07.2013. 16:22

Ceturtdien Čehijā ar junioru sacensībām individuālajā braucienā sākās Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. 23,5 kilometru garajā distancē uzvaru izcīnīja Krievijas sportists Nikolajs Čarkasovs, bet labākais no latviešiem bija Raivis Sarkans, kurš uzrādīja 37. ātrāko rezultātu, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.
Eiropas čempionātu latvieši iesāk ar Sarkaņa 37. vietu individuālajā braucienā

Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kas ir vienas no nozīmīgākajām sacensībām U23 un junioru grupu sportistiem, šogad notiek pauguriem bagātajā Čehijā esošajā Brno apkaimē. Līdz šim Eiropas čempionāti šosejas riteņbraukšanā Latvijas sportistiem ir bijuši veiksmīgi. 2004. gadā uzvaru izcīnīja Kalvis Eisaks, bet pērn Andžs Flaksis kļuva par vicečempionu.

Ceturtdien pirmo 2013. gada medaļu komplektu dalīja juniori. Kopumā uz starta izgāja 74 dalībnieki no 30 valstīm. Latviju nozīmīgajās sacensībās pārstāvēja Arnis Krists Zecmanis, Andrejs Podāns un Raivis Sarkans. Sportistiem bija jāveic 23, 5 kilometru gara distance pa lielceļu. Trasē nebija ne nopietnu kāpumu, ne arī kritumu.

Ar 48 kilometru stundā lielu vidējo ātrumu, labāko rezultātu uzrādīja Krievijas jaunais talants Nikolajs Čerkasovs, kurš tikai par vienu sekundi apsteidza beļģi Igoru Decrenē. Pie Eiropas čempionāta bronzas godalgas izdevās tikt Francijas pārstāvim Remī Čavagnam, kurš uzvarētājam zaudēja 42 sekundes. Jāpiebilst, ka jaunais Eiropas junioru čempions Čerkasovs distanci veica 27 minūtēs un 45 sekundēs.

No Latvijas sportistiem nedaudz negaidīti visātrāk 23,5 kilometru garo un līdzeno distanci veica Raivis Sarkans, kurš uzrādīja rezultātu 30 minūtes un 1 sekunde, ieņemot 37. vietu. Rīdzinieks Andrejs Podāns ierindojās 54. vietā (+2:47), bet ventspilniekam Arnim Kristam Zecmanim šoreiz 56. pozīcija (+3:03).

Raivis Sarkans pēc finiša: „Uzskatu, ka šodien jutos pietiekami labi, bet ir bijušas sacensības, kur esmu juties vēl labāk. Kopumā esmu pozitīvi pārsteigts par savu rezultātu, jo apsteidzu abus pārējos latviešus, kas sezonas pirmajā pusē bija stiprāki par mani. Trase bija pietiekami līdzena bez īpašiem kāpumiem. Arī vējš nebija pārāk spēcīgs. Apstākļi bija piemēroti augstu rezultātu uzrādīšanai. Arī man nekad iepriekš nebija izdevies uzrādīt tik augstu vidējo ātrumu.”

Rīt Brno autodromā norisināsies Eiropas čempionāta sacensības U23 grupas vīriem. Latviju šeit pārstāvēs Andžs Flaksis, Toms Skujiņš un Armands Bēcis.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV