Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Smirnovs Ķīnā trešo reizi finišē labāko desmitniekā

Easyget.lv, 19.07.2013. 09:59

Ceturtdien Ķīnā turpinājās „Tour of Qinghai Lake” daudzdienu velobrauciens. 123 kilometru garajā 12. posmā uzvaru svinēja Saša Modolo, bet „Rietumu – Delfin” Latvijas riteņbraucējs Andris Smirnovs jau trešo reizi velobraucienā iekļuva labāko desmitniekā, informē Igo Japiņa sporta aģentūras pārstāvis Toms Markss.
Smirnovs Ķīnā trešo reizi finišē labāko desmitniekā

Noslēgumam tuvojas pasaulē ceturtais garākais daudzdienu velobrauciens - „Tour of Qinghai Lake” (2HC). Jau vēstīts, ka pirmo reizi šajās sacensībās startē Latvijas riteņbraukšanas komanda „Rietumu – Delfin”. Priekšpēdējo 12. posmu iesāka četri Latvijas komandas riteņbraucēji – Andris Smirnovs, Andris Vosekalns, Pēters Prūss un Matjē Peržē.

Velobrauciena dalībniekus, kuri līdz šim aizvadījuši virkni kalnu etapu Augstkalnē, sagaidīja 123 kilometru garš etaps ar vienu izteiktu kāpumu distances otrajā pusē. Sacensības aizritēja ļoti augstā tempā, jo vidējais ātrums bija ap 50 kilometriem stundā.

Aktīvi distancē bija arī citi „Rietumu – Delfin” riteņbraucēji. Atrauties mēģināja Andris Vosekalns, tomēr vadošās komandas to neļāva izdarīt. Turpinājumā grupa sadalījās. Priekšā atradās Andris Smirnovs, kuram palīdzēja Vosekalns un Prūss. Tuvojoties finišam gan lielākā daļa riteņbraucēju atkal bija kopā. Kā jau daudzi prognozēja, norisinājās grupas finišs. Tajā savu kārtējo uzvaru izcīnīt izdevās itālim Sašam Modolo, kurš uzreiz aiz sevis atstāja tautieti Marko Benfato („Astana”) un argentīnieti Maksimiliano Ričiju. Uzvarētājs distancē pavadīja 2 stundas 27 minūtes un 9 sekundes.

Lielās grupas priekšpusē finišēja arī Andris Smirnovs, kurš ierindojās augstajā 10. vietā. Tas viņam bija jau trešais desmitnieks „Tour of Qinghai Lake” velobraucienā. Veiksmīgs priekšpēdējais posms bija arī Pēteram Prūsam, kurš ierindojās 29. vietā. Astoņas sekundes vēlāk finišēja Andris Vosekalns, kuram 74. pozīcija, bet veselības problēmu skartajam Peržē šoreiz 106. vieta.

Kopvērtējumā uzvaru jau praktiski nodrošinājis Irānas riteņbraucējs Mirsamads Golakhors, kurš par 42 sekundēm apsteidz Kazahstānas komandas „Astana” riteņbraucēju Jevgēņiju Nepomjaškiju.

Matjē Peržē atkāpies uz 34. vietu, Pēters Prūss ieņem 75. pozīciju, bet Andrim Smirnovam un Andrim Vosekalnam attiecīgi 115. un 121. vieta. Velobrauciens noslēgsies rīt ar 120. kilometru garo 13. posmu.

Foto: Andris Smirnovs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV