Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Podāns izcīna 23.vietu Eiropas junioru čempionātā grupas braucienā

Easyget.lv, 22.07.2013. 13:25

Sestdien Čehijas pilsētā Olomucā norisinājās Eiropas čempionāta sacensības šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā junioriem. Dubultuzvaru 126 kilometru garajā distancē izcīnīja Francijas sportisti ar Franku Bonamūru priekšgalā, bet Latvijas pārstāvis Andrejs Podāns finišēja 23. vietā.

Čehijā sestdien turpinājās Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Pēc vakar aizvadītā individuālā brauciena U23 grupā, kur augsto piekto vietu izcīnīja Andžs Flaksis, šodien juniori sacentās grupas braucienā. Vairāk kā 100 dalībnieki stājās uz starta Olomucas pilsētas Rātslaukumā, lai veiktu 126 kilometru garu distanci, kas sadalīta 11 apļos. Distancē bija viens izteikts kāpums, kas arī sadalīja braucējus pa grupām. Tāpat riteņbraucējiem bija jāpievar arī salīdzinoši īss, bet ļoti stāvs bruģa posma kāpums, kurā daļa no sportistiem savus velosipēdus pat stūma pie rokas.

Pirmajā aplī, kad lielākā daļa dalībnieku vēl bija kopā, grupā notika liels kritiens, kurā cieta arī divi latvieši – Valters Čakšs un Raivis Sarkans. Diemžēl ne viens, ne arī otrs, distanci turpināt nevarēja. Turpinājumā dalībnieki izretojās trijās lielās grupās. Pirmajā atradās Andrejs Podāns un Arnis Krists Zecmanis, bet otrajā grupiņā brauca Kārlis Jirgensons un Maksims Ivanovs.

Ar katru apli tuvāk finišam, temps vadošajā grupā tika palielināts. Ja Podāns turējās starp līderiem, tad augumā daudz raženākais Zecmanis smagajā kāpumā, kura garums bija vairāk ,kā divi kilometri, pamazām sāka atpalikt no grupas. Tikmēr Jirgensons un Ivanovs bija aktīvi sekotāju grupā. Divus apļus pirms finiša notika vairāki atraušanās mēģinājumi. Atrauties mēģināja arī Andrejs Podāns, kuru gan pie lielā kāpuma noķēra.

Izšķirošo izrāvienu veica Francijas sportists Franks Bonamūrs, kurš arī izcīnīja skaistu solo uzvaru, finišējot pēc 3 stundām 18 minūtēm un 28 sekundēm. Dubultsvētkus frančiem sarūpēja Eile Gešberts, kurš finišēja vienatnē un izcīnīja sudraba godalgu. Pie bronzas medaļas izdevās tikt beļģim Matiasam Van Gompelam. Viņš no Eiropas čempiona atpalika par 46 sekundēm.

Latvijas pārstāvis Andrejs Podāns, cīnoties par vietu labāko 20 sportistu skaitā, pirmais uzsāka finiša spurtu, tomēr šoreiz tas neattaisnojās, un līdz finišam spēki nepietika. Podāns finišēja 23. vietā, 1 minūti un 17 sekundes aiz uzvarētāja.

Andrejs Podāns pēc finiša: „Mans mērķis šajās sacensībās bija iekļūt labāko 20 sportistu skaitā, jo tas man dotu vērtīgos UCI punktus. Šoreiz tas neizdevās, jo pārāk ātri uzsāku finiša izrāvienu. Virkne sportistu mēģināja atrauties jau vairākus apļus pirms finiša. Arī es vienatnē mēģināju aizbēgt, bet mani pie kalna noķēra. „

Pārējie latvieši - Arnis Krists Zecmanis, Kārlis Jirgensosns un Maksims Ivanovs – vienu apli pirms finiša tika no sacensībām noņemti, jo pastāvēja risks, ka līderi viņus varētu noķert pa apli. Jāpiebilst, ka no vairāk kā 100 startējušajiem dalībniekiem, finišēja vien 44.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV