Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Flaksis izcīna augsto piekto vietu Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā

Easyget.lv, 22.07.2013. 13:27 | komentāri (1)

Lielisku panākumu piektdienas pēcpusdienā sasniedzis Latvijas U23 izlases sportists Andžs Flaksis, kurš izcīnījis piekto vietu Čehijas pilsētā Brno notiekošajā Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā.

Par čempionu kļuva beļģis Viktors Kampenerts, bet abi pārējie latvieši – Toms Skujiņš un Armands Bēcis - ierindojās attiecīgi 21. un 52. vietā. Jāpiebilst, ka nevienam citam Latvijas riteņbraucējam kādā no iepriekšējiem Eiropas čempionātiem, individuālajā braucienā labāko sešiniekā iekļūt nebija izdevies.

Brno autodroma apkaimē norisinājās Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā U23 vecuma grupas sportistiem. Sacensību organizatori bija sagatavojuši 23 kilometru garu trasi ar vairākiem kāpumiem, nobraucieniem un asiem pagriezieniem.

Trenera Vitālija Smirnova vadīto Latvijas U23 izlasi individuālajā braucienā pārstāvēja trīs sportisti – Andžs Flaksis, Toms Skujiņš un Armands Bēcis. Visi trīs jau iepriekš sekmīgi startējuši dažāda mēroga sacensībās. Flaksis pērn Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļu grupas braucienā.

Kā pirmais no latviešiem smagajā distancē devās Skujiņš, kurš uzrādīja rezultātu 32 minūtes un 14 sekundes. Ilgu laiku Toms turējās labāko desmitniekā, bet tad pamazām viņu apsteidza vairāki konkurenti. Otrais no latviešiem finišēja rīdzinieks Armands Bēcis. Viņa uzrādītais rezultāts bija nepilnas trīs minūtes lēnāks, kā tā brīža līderim, un kā vēlāk izrādījās arī jaunajam Eiropas čempionam Viktoram Kampenertam.

Ar vislielākajām cerībām tika gaidīts Andžs Flaksis, kurš startēja beigu daļā. ASV komandas „Bontrager Cycling team” riteņbraucējs finišēja pēc 31 minūtes un 17 sekundēm, un tobrīd uzrādīja trešo ātrāko rezultātu. Drīz vien Andžu apsteidz divi konkurenti, tādējādi atbīdot viņu uz piekto vietu. Šo pozīciju mūsu sportists saglabāja līdz pat sacensību beigām.

Par Eiropas čempionu kļuva Beļģijas riteņbraucējs Viktors Kampenerts, sudraba godalga tika ukrainim Aleksandram Goļovašam, bet trešo vietu ieguva Vācijas jaunais riteņbraucējs Jaša Šūterlins. Flaksim līdz bronzas medaļai pietrūka 14 sekundes.

Toms Skujiņš sacensības noslēdza 21. vietā, bet Armands Bēcis ierindojās 52. pozīcijā. Kopumā sacensībās piedalījās 75 riteņbraucēji.

Andžs Flaksis pēc izcīnītās piektās vietas: „Domāju, ka varēju nobraukt arī labāk. Neizdevās līdz galam sevi izlikt, pēc finiša pat nebiju pārāk noguris. Uzskatu, ka ņemot vērā to, kā jutos, ieņemtā vieta ir vērtējama kā laba. Trase bija smaga un, varbūt ne īsti piemērota man. Tajā bija daudz kalnu un pagriezienu, pēc kuriem ātrumu vajadzēja uzņemt no jauna. Varu teikt, ka esmu labi sagatavojies svētdien gaidāmajam grupas braucienam.”

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV