Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Golfa laukumā "Viesturi" noskaidrots labākais kreilis

Easyget.lv, 22.07.2013. 13:55

Svētdien, 21.jūlijā, golfa laukumā „Viesturi” tika noskaidrots Latvijas spēcīgākais golfa spēlētājs - kreilis.
Golfa laukumā "Viesturi" noskaidrots labākais kreilis

Pirmo reizi Baltijā notika kreiļu kauss. Tika noskaidroti spēcīgākie vairākās nominācijās, tai skaitā ievērtējot spēlētāja handikapu, nosakot mazāko sitienu skaitu, tālāko izsitienu un tuvāko trāpījumu pie bedrītes.

Galvenā balva tika pasniegta spēlētājam, kurš visveiksmīgāk cīnījās ne tikai ar laukumu, bet arī ar savu handikapu. Šoreiz tas vislabāk padevās Andrim Priedītim, kurš ikdienā ir degvielas tirdzniecības kompānijas “Virši-A” valdes loceklis. Viņš, divreiz izejot golfa laukuma “Viesturi” deviņas bedrītes, to spēja ar 102 sitieniem, bet ņemot vērā, ka viņa handikaps šajā spēlē bija 34, tas viņam deva iespēju izcīnīt 38 stableford punktus.

Otrajā vietā ar 31 iegūtu punktu ierindojās Aleksejs Savko, bet trešajā vietā ar 30 punktiem - Dainis Rozenfelds.

Vienlaicīgi tika noteikts arī uzvarētājs jauniešu konkurencē. Izcīnot 24 stableford punktus, uzvaru izcīnīja Fēliks Gavars, kurš ir brālis Latvijas eksčempionam Mikum Gavaram. Tikpat punktus izcīnīja arī Artūrs Asars-Asarovskis, bet ņemot vērā, ka viņam sliktāks handikaps, tāpēc nācās samierināties ar otro vietu. Bet trešajā vietā ar 18 punktiem Eduards Freifalts.

Vistālākais sitiens padevās jauniņajam Fēliksam Gavaram, taču jāņem vērā to, ka bērni un pusaudži sit no daudz tuvāka attāluma nekā pieaugušie. Savukārt vistuvāk 2./11. bedrītei bumbiņu ar pirmo sitienu pietuvināja Eduards Freifalts.

Paralēli tika noteikts un godināts arī Latvijas labākais golfa spēlētājs - kreilis. Pieveicot laukumu ar 89 sitieniem, par Latvijas spēcīgāko kreili tika atzīst uzņēmējs Vilmārs Jansons, kurš ir arī Latvijas spēcīgākās un šobrīd aiz okeāna spēlējošās Lauras Jansones tēvs.

Vilmārs Jansons arī atzina, ka šāda tradīcija ir ļoti savlaicīga, jo daudzās citās valstīs, jo īpaši Kanādā, šādi kreiļu turnīri ir ļoti populāri. “Svarīgi, lai tiktu noteikts gan labākais ar handikapu, gan arī bez, lai būtu gan sportiskais, gan saviesīgais. Sen jau kaut ko tādu arī Latvijā vajadzēja,” rezumē Vilmārs Jansons.

“Es ceru, ka mūsu aizsāktais “Kreiļu kauss” kļūs ikgadēju tradīciju, un turpmāk ik gadu pie mums sabrauks golfu spēlējošie kreiļi no tuvām un tālākām valstīm. Mums šobrīd ir grūti iekļūt nopietno Eiropas mēroga sacensību kalendāros, taču ar šādu radošu un specifisku piedāvājumu mēs varam būt interesanti un pamanīti arī plašākā mērogā,” ieceres skaidro Golfa kluba “Viesturi” prezidents Gunārs Pīlādzis.

“Biju dzirdējis, ka jau iepriekš Latvijā ir rīkoti pasākumi kreiļiem, un tie guvuši atsaucību, tāpēc biju cerīgs, ka kreiļi atsauksies arī uz šo pasākumu. Cilvēki vēlas socializēties, vēlas būt vēl vairāk kopā, apspriesties, komunicēt. Golfa laukums tam ir kā radīts!” rezumē Gunārs Pīlādzis.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV