Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Matīss Karro uzvar sacensībās Igaunijā

Easyget.lv, 22.07.2013. 14:21

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijas pilsētā Tartu aizritēja sezonas ceturtais Monster Energy Superkausa posms, kurā prestižajā MX1 klasē uzvarēja latviešu braucējs Matīss Karro.
Matīss Karro uzvar sacensībās Igaunijā

Matīss Karro bija ātrākais ne tikai kvalifikācijā, bet arī visos trijos braucienos, tādējādi tiekot pie APSA Džekpota – 750 eiro, vēsta sportista preses pārstāvis Mārtiņš Jankovskis.

„Prieks, ka Superkauss ir izsities arī ārpus Latvijas, jo tas piesaista gan papildus braucējus, gan arī skatītājus. Liels prieks, ka uz starta izgāja igaunis Tanels Leoks, ar kuru mums vienmēr ir sīvas cīņas. Prieks, ka šīs sacensības sakrita ar laiku, kad man bija brīvs, tāpēc arī varēju ierasties un piedalīties tajās. Liels paldies MX Moduls komandai, kas palīdzēja visu saorganizēt tā, lai varu braukt šajā posmā,” iesāk Matīss Karro.

„Pati trase bija diezgan ātra un ar lielām virāžām. Kvalifikācijā padevās labs brauciens, tāpēc izdevās diezgan stabili uzvarēt. Jāpiezīmē, ka šajā trasē bija tāds elements – lielas piecas pumpas, kuras tika lektas 2-2-1 vai 3-2, taču mans komandas biedrs Dāvis Līvs pārlēca pāri visām piecām ar vienu lēcienu. Iebraucu boksos, kur man mehāniķis pateica, ka Līvs ir veicis šādu lēcienu. Sapratu, ka man arī vajag tā pamēģināt un tas izdevās, ar ko arī sanāca uzrādīt ātro apļa laiku,’’ kvalifikācijas notikumus komentē Matīss.

„Pirmajā braucienā daudziem starts nebija labs, jo ļoti ātri nokrita barjera. Taču, neskatoties uz to, sanāca izcelt startu un nobraukt visiem pa priekšu. Otrajā braucienā nedaudz nogulēju startu, bet tāpat pirmajā līkumā iebraucu pirmais. Brauciena vidū kļūdu pieļāva Leoks, kas man turpinājumā ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Pirms trešā brauciena bija liels uztraukums, jo galvā bija doma par džekpotu. (Ja kāds braucējs uzvar gan kvalifikācijā, gan visos trijos braucienos, viņš tiek pie džekpota (Tartu posmā tas bija 750 eiro)). Taču arī šoreiz padevās fantastisks starts, kas man visu braucienu ļāva noturēties pirmajā vietā un uzvarēt,” braucienus komentē Karro.

„Kopumā esmu priecīgs par šo nedēļas nogali un par uzrādīto rezultātu. Paldies visiem latviešu atbalstītājiem, kuri trases malā bija ieradušies kuplā skaitā. Tagad uz nākamo pasaules čempionāta posmu Vācijā, kas notiks jau šajā nedēļas nogalē, varu atkal doties ar pozitīvām emocijām,” tā Karro.

Matīsa Karro sportiskajām gaitām var sekot līdzi:
https://twitter.com/MatissKarro
http://www.facebook.com/matiss.karro
http://www.draugiem.lv/matisskarro91/

Foto: Matīss Karro. Foto (c) Mārtiņš Jankovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV