Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasaules BMX čempionāta pirmajā dienā Liepiņš iekļūst pusfinālā

Easyget.lv, 24.07.2013. 11:09

Šodien, 24. jūlijā, ar jauniešu un amatieru sacensībām Jaunzēlandē startē pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Pirmajā sacensību dienā B12 grupā pusfinālā iekļuva rīdzinieks Reino Liepiņš, bet Kristaps Ozoliņš startēja amatieru M25 -29 konkurencē, kur sacensības pārtrauca priekšbraucienos, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā šogad norisinās Jaunzēlandē. Nozīmīgajā notikumā startēs visi vadošie pasaules BMX sportisti, viņu vidū arī divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions Māris Štrombergs.

Pirmajā sacensību dienā startēja divi Latvijas pārstāvji. B12 grupā par čempionāta medaļām cīnījās „Rīgas Favorīts/ RRS” pārstāvis Reino Liepiņš. Viņš sekmīgi pārvarēja priekšsacīkstes un iekļuva pusfinālā. Šoreiz finālā gan neizdevās iekļūt, jo pusfināla braucienā rīdzinieks piedzīvoja kritienu, noslēdzot sacensības. M25 – 29 konkurencē Latviju pārstāvēja valcēnietis Kristaps Ozoliņš, kurš sacensības noslēdza priekšbraucienos. Rīt pasaules čempionātā startēs mūsu vienīgais krūzeru grupas sportists Gundars Osis.

Pasaules čempionāts norisinās slēgtajā trasē, kas ir samērā šaura, bet ļoti ātra. Jaunieši un amatieri startē no piecu metru augsta starta kalna, bet junioriem un elitei tas ir par trim metriem augstāks. Latviju nozīmīgajās sacensībās pārstāv astoņi sportisti. Vīru elites grupā, kur sacensības sāksies sestdien, no Latvijas startēs Māris Štrombergs, Rihards Veide un Toms Mankuss. Dāmu elitē redzēsim startējam Sandru Aleksejevu, bet junioru grupā par medaļām cīnīsies Kristens Krīgers.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV