Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvijas riteņbraucēji Eiropas čempionātos izcīna deviņas godalgas

Easyget.lv, 25.07.2013. 13:02 | komentāri (1)

Eiropas BMX čempionātā Latvijas jaunie sportisti dažādās vecuma grupās kopumā izcīnīja astoņas medaļas, bet Toms Skujiņš aizvadītās nedēļas nogalē ieguva bronzas medaļu Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.
Latvijas riteņbraucēji Eiropas čempionātos izcīna deviņas godalgas

Latvijā jau vēsturiski riteņbraukšana ir bijusi viens no populārākajiem individuālajiem sporta veidiem, ar kuru nodarbojas daudzi tūkstoši iedzīvotāji. Mūsu riteņbraucēji var lepoties arī ar izciliem panākumiem starptautiskajā arēnā. Latvijai ir vienīgais divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions BMX Māris Štrombergs, pasaules čempions šosejas riteņbraukšanā Romāns Vainšteins un daudzi citi Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieki.

Lai arī šī sezona ir tikai pusē un svarīgākās sacensības vēl priekšā, Latvijas sportisti par sevi jau ir likuši runāt ne vien Latvijas, bet arī pasaules sporta sabiedrībai. Jūlijā norisinājās Eiropas čempionāti BMX un šosejas riteņbraukšanā. Abās disciplīnās kopumā Latvijas sportisti izcīnīja deviņas godalgas.

Beļģijā notiekošajā Eiropas BMX čempionātā Latvijas jaunieši un elites vīri izcīnīja astoņas medaļas. Elites vīru grupā par čempionu kopvērtējumā kļuva Māris Štrombergs, bet Edžus Treimanis ieguva otro vietu. Vēl jāizceļ arī Rihards Veide un Toms Mankuss, kuri EČ kopvērtējumā iekļuva labāko desmitniekā, izcīnot ceturto un septīto vietu. Junioru konkurencē uzreiz aiz goda pjedestāla debijas sezona palika Kristens Krīgers, bet dāmu elitē mūsu vienīgā pārstāve Sandra Aleksejeva ierindojās 14. pozīcijā.

Jauniešu grupās par Eiropas čempioniem kļuva Ronalds Rītiņš un Paula Kibare, sudraba medaļu izcīnīja Edvards Glāzers, bet pie bronzas godalgām tika Helvijs Babris, Vineta Pētersone un Vladimirs Boltiks.
Pirmo gadu Eiropas čempionātā startēja Latvijas BMX izlase, kuras sportisti ieguva četras medaļas. Pārējie medaļnieki, kas startēja jaunākajās vecuma grupās, Latvijas vārdu pasaulē nesa, startēdami par savu vecāku un atbalstītāju finansējumu.

Veiksmīgi Latvijas sportisti startēja arī Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā, kas aizvadītajā nedēļā norisinājās Čehijā. 160 kilometru smagajā distancē vairāk, kā 130 dalībnieku konkurencē, bronzas medaļu U23 vecuma grupā Latvijai izcīnīja talantīgais carnikavietis Toms Skujiņš. Līdz sudrabam Skujiņam pietrūka vien nepilna riepas tiesa. Jāizceļ arī Andža Flakša izcīnītā 5. vieta individuālajā braucienā, kas ir visu laiku augstākais Latvijas izlases sportistu sasniegums šajā disciplīnā Eiropas čempionātos.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš: "Esam ļoti priecīgi par mūsu sportistu augstajiem rezultātiem. Liels paldies ģimenēm, kas atbalstījuši savas mazās atvases. Tomēr kopumā apzināmies, ka vēl ļoti liels darbs mums visiem kopīgi jāizdara, lai arī nākotnē Latvijas riteņbraucēji turpinātu šo panākumu tradīcijas".

Latvijas riteņbraucēji turpina nest mūsu valsts godu arī pasaules BMX čempionātā, kur šodien pirmo medaļu krūzeru grupā izcīnījis Gundars Osis.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV